Intézkedések a Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában működő szociális, gyermekjóléti intézményekben

Hazai – 2020. március 17., kedd | 11:19

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló kormányrendelet értelmében a Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában működő szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézményekben az alábbi megelőző intézkedések történtek.

Az országos tisztifőorvos rendelkezése szerint március 8-tól a bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményekben látogatási tilalom van érvényben, amiről a hozzátartozók tájékoztatást kaptak.

Tájékoztató anyagot és oktatást kaptak a munkavállalók, valamint az ellátottak a helyes kézmosásról, a felületek fertőtlenítésének módjáról. Elvégezték a teljes körű fertőtlenítő takarítást és mindennap sor kerül a fertőtlenítésre. Az intézmények bejáratánál fertőtlenítőszer-adagolókat helyeztek el, a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott tájékoztatót az intézmények megkapták.

Gyakorlati tanácsok koronavírussal kapcsolatban szociális intézmények részére.

Gyakorlati tanácsok koronavírussal kapcsolatban óvodák, bölcsődék részére.

A bölcsődékre, tanodákra és a gyermekvédelmi szakellátás intézményeire a látogatási tilalom egyelőre nem terjed ki, de felhívtuk az intézményvezetők figyelmét a fertőtlenítés és a higiéniai szabályok fokozott betartására és betartatására az ellátást igénybe vevők és a hozzátartozók számára is.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria