Ismét megrendezték az Edelény Open országos asztalitenisz-versenyt

Hazai – 2019. október 3., csütörtök | 10:19

Idén is megrendezték az országos Edelény Open asztalitenisz-versenyt szeptember 27–28-án az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola tornatermeiben. A verseny keretében átadták az iskola új digitális mintatantermét.

A versenyre profi és amatőr versenyzők egyaránt érkeztek, akiket Klampár Tibor és Jónyer István világbajnokok láttak el taktikai tanácsokkal. A megmérettetés szakmai hátterét a Magyar Asztalitenisz Szövetség koordinálta Doros Szilárd főszervező irányítása mellett.

A bajnokságot Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök nyitotta meg imádsággal és áldással.

Mialatt az utánpótlás tagjainak bajnoksága zajlott, az iskola főépületében átadták az intézmény új  digitális mintatantermét. Az okostanterem a T-Systems Magyarország támogatásával valósult meg.

„A fejlett technológia egyre inkább a hétköznapok részévé válik az iskolákban is. Alapvető érdekünk, hogy a mai kornak, a felgyorsult technológiai forradalmaknak megfelelő, a változásokat követni képes tanulási környezetet teremtsünk” – mondta Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója, hozzátéve: ennek a célnak rendelik alá az idén nyáron elindított „Modern iskola” programot, hogy egyszerre legyenek képesek megfelelni a munkaerőpiaci elvárásoknak és a digitális kor kihívásainak az iskolai képzésekből kikerülő fiatalok.

A tanterem megáldásán elmondott beszédben Orosz Atanáz püspök a mértékletességre hívta fel a tanulók figyelmét. A modern technika vívmányainak pozitív hozadéka vitathatatlan, azonban meg kell tanítani minden gyermeket arra a keresztény erkölcsre is, amely hozzásegíti őket, hogy jól, felelősen és tudatosan bánjanak a modern technológiával – hangsúlyozta a főpásztor.

A tanterem átadóján készült további képek ITT tekinthetők meg.

Szeptember 28-án a reggeli közös imádság után a felnőttek mérkőzéseivel folytatódott a II. Edelény Open. Délelőtt az amatőrök, délután pedig a profik mérkőztek meg egymással. Az amatőrök között lelkipásztorok is versenyeztek, sőt egy mérkőzést Orosz Atanáz püspök is játszott Czopf Klára nővérrel, a Szent Ferenc Kisnővérei rend tagjával. A mérkőzésen a szerzetesnővér legyőzhetetlennek bizonyult, csakúgy, mint a Nyíregyházi Egyházmegye papsága. A dobogó első fokára Lippai Csaba, a másodikra Szaplonczai Gergely, a harmadikra pedig Trella Tibor atya állhatott fel.

A versenyen készült további képek ITT tekinthetők meg.

Az eseményekről készült teljes beszámoló ITT olvasható el.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria