Ismét Miskolcra látogatott Michael August Blume

Hazai – 2019. május 3., péntek | 16:46

A szentszéki nagykövet április 30-án tett újabb hivatalos látogatást a Miskolci Egyházmegyében. Többek között a miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégiumot is felkereste Ternyák Csaba egri érsekkel együtt.

Orosz Atanáz megyéspüspök meghívására újra a Miskolci Egyházmegyébe érkezett Michael August Blume. Az apostoli nuncius először a nevelőszülői hálózatban dolgozókkal találkozott Sajópálfalán, majd meglátogatta a Kenethozókról elnevezett női monostort. Ezután érkezett a Görögkatolikus Roma Szakkollégiumba.

Makkai László igazgató köszöntője után Berki Ádám szakkollégista Bach D-moll szvitjéből a Sarabande tételt adta elő gordonkán. A szakkollégium munkatársa, Szilágyi Eszter angol nyelvű előadásában mutatta be a vendégeknek az Európában is egyedülállóan működő roma szakkollégiumi hálózatot, ezen belül a miskolci szakkollégium szakmai programját. Ezt követően Balogh Győző rakacai parókus személyes tapasztalatai alapján ismertette a helyi cigányság helyzetét és a cigánypasztorációban rejlő lehetőségeket.

Michael August Blume Isten áldását kérte a szakkollégistákra, valamint a misszióra, amit itt, Miskolcon megvalósítanak. Azt kívánta, hogy ezt a missziót a szakkollégiumból kikerülve is éljék meg. Végül a hallgatóknak is lehetőségük nyílt arra, hogy kérdéseket tegyenek fel a szentszéki nagykövetnek. Michael August Blume a kollégiumot evangéliumi közegként jellemezte, hiszen a különbségek ellenére békében élnek itt a diákok.

További képek a látogatásról megtekinthetők ITT.

Forrás: Miskolci Egyházmegye

Fotó: Tóth Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria