Isten áldását kérték az új tűzoltólaktanyára Pécsen

Hazai – 2022. november 8., kedd | 12:44

Október 27-én átadták Pécsen az új tűzoltólaktanyát, melyet Felföldi László megyéspüspök, Zajácz Gábor görögkatolikus parókus és Nagy Zoltán Csaba református lelkész áldott meg.

Felföldi László köszönetét fejezte ki a tűzoltóknak áldozatos munkájukért és helytállásukért, majd beszédében kiemelte: a tűzoltók a segítségnyújtás keresztény valóságát élik meg. Munkájuk során nem nézik, hogy kiről, milyen emberről van szó, hová tartozik, mit gondol és érez, arra figyelnek csak, hogy bajban van és segítségre szorul. Isten azt kéri mindnyájunktól, hogy segítsünk annak, aki bajban van, aki rászorul. Mindennapi életünkben is tüzek gyulladnak emberi sorsokban, életekben, és minden azon múlik, hogy vagyunk-e elég bátrak, erősek a tüzet eloltani, a karambolban segíteni, a beszorult helyzetben utat nyitni – fogalmazott a főpásztor, majd az Atya, a Fiú és a Szentlélek áldását kérte az új épületre és a benne dolgozókra, hogy mindig bátor és jó szívvel tudjanak segíteni és helytállni. 

A pécsi Tüzér utca és a Megyeri út csomópontjában található új laktanya kétemeletes épületében négy tűzoltóautó szerállását, hírközpontot, valamint korunk elvárásainak megfelelő kiszolgáló helyiségeket alakítottak ki. Az új épület a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program támogatásával, több mint egymilliárd forintból létesült. 

Az ünnepélyes átadón jelen volt Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója; Horvát Zoltán, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője; Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke, valamint Péterffy Attila, Pécs polgármestere.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Hegyi László

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria