Járványügyi rendelkezés a Pécsi Egyházmegyében

Hazai – 2021. május 10., hétfő | 15:58

Az alábbiakban közreadjuk a Pécsi Egyházmegye május 10-én közzétett járványügyi rendelkezéseit.

A Pécsi Egyházmegyében – a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia folyó hó 7-én, 894/2021. számon közzétett irányelvein túlmenően – az itt élő hívekért érzett felelősségétől vezérelve, a járványügyi enyhítéseket figyelembe véve, korábbi intézkedéseit módosítva a mai nappal Felföldi László pécsi megyéspüspök a következőket rendeli el.

1. Templomainkban továbbra is felelősen és körültekintően kell eljárni a nyilvános liturgia és szentségkiszolgáltatás alkalmával, figyelembe véve a járványügyi előírásokat, különös tekintettel a fertőtlenítőszerek használatára, a maszk viselésére és a védőtávolság megtartására.

2. A vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli felmentést és az általános feloldozás megadásának lehetőségére vonatkozó engedélyt visszavonom.

Az általános morális elvek továbbra is érvényesek, így aki számára élethelyzete miatt (például betegség, karantén) lehetetlen a szentmisén való részvétel, az a vasárnapot megfelelő módon szentelje meg.

Buzdítom a szülőket, hogy a jövőben is tartsák meg lehetőségeikhez mérten a családi imaórát – szentírási részekkel, elmélkedéssel, közös imádsággal és közös beszélgetéssel egybekötve.

3. A csoportos zarándoklatok, imatalálkozók, körmenetek, lelkigyakorlatok, közösségi összejövetelek tilalmára vonatkozó rendelkezést visszavonom. A fenti események fokozott odafigyeléssel és az aktuális járványügyi előírások maradéktalan betartásával végezhetők.

A Boldogságos Szűz Mária, Szent Péter apostol és Szent Mór püspök közbenjárását kérve továbbra is imádságos lélekkel figyeljünk egymásra.

Pécs, 2021. május 10.

Felföldi László
megyéspüspök

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria