Jászol és kereszt – Sókristályból készült különleges betlehem érkezett Kozármislenybe

Hazai – 2021. december 11., szombat | 13:02

Kettős ünnep volt december 4-én Kozármislenyben: Barics Gábriel görcsönyi plébános megáldott egy pályázati forrásból felújított útmenti keresztet, majd egy különleges betlehemet is átadtak a ferences nővéreknél a horvát kisebbség képviselőinek jelenlétében.

A bolgár, görög, horvát, lengyel, német, örmény, román, ruszin, szerb, szlovák, szlovén és ukrán nemzetiségek hitéletébén mindenkor meghatározó szerepet betöltő útmenti keresztek felújítására, illetve újak állítására hirdetett meg pályázatot a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága.

A Kozármislenyi Horvát Önkormányzat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázatán nyert támogatási összegből a kozármislenyi temetőhöz vezető úton felállított keresztet újíttatta fel, amelyet Barics Gábriel görcsönyi plébános áldott meg december 4-én.

Ugyanezen a napon helyezték el a helyi Assisi Szt. Ferenc Betegápoló Nővéreinek Zárdatemplomában azt a sókristályokból készült betlehemi szoborcsoportot is, amelyet Kozármisleny testvértelepülése, Pag küldöttsége hozott a helyieknek, hogy az idei adventben templomuk ékessége legyen.

A különleges betlehemet pagi kövek, ott termő fák ágai és gyógynövények levelei díszítik, 2008-ban Rómában is kiállították.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria