Jeney Gábor kecskeméti plébános lett a Máltai Szeretetszolgálat dél-alföldi régióvezetője

Hazai – 2016. április 12., kedd | 19:52

Jeney Gábort, a kecskeméti főplébánia plébánosát választották régióvezetőnek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-alföldi Régiójának áprilisi küldöttgyűlésén.

A tisztújító regionális küldöttgyűlésről beszámoló Kecskeméti Televízió tudósítása szerint az eltelt négy év egy olyan ciklust zár, amelyben jelentősen bővült a máltai szeretetszolgálat tevékenysége.

Most is egy fontos négyéves időszak előtt állnak, hiszen tisztségviselőket is választanak – hangzott el a szervezet küldöttgyűlésén.

Országszerte a hét régióban a hajléktalanellátás a fő profil, de egyéb más programokban is részt vállalnak a máltai munkatársak és az önkéntesek. Fontos a foglalkoztatás és a nyomorban élők támogatása.

A dél-alföldi régió munkájáról, különös tekintettel a kecskemétiről nagy megelégedéssel nyilatkozott a szervezet ügyvezető alelnöke.

A kecskeméti tevékenységek a leghangsúlyosabbak ebben a régióban. Az intézmények számában és a csapat erősségében, az önkéntességben, de a hivatásban és a szakértelemben is. Mi maximálisan elégedettek vagyunk – fogalmazott Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke.

A rendezvényen a dél-alföldi régió vezetőjének megválasztására is sor került. A jelölt Jeney Gábor, a kecskeméti főplébánia plébánosa volt, akit egyhangú döntéssel új régióvezetőnek választottak.

Úgy gondolom, hogy tovább kell haladni ezen az úton, amelyen a régióközpont, a kecskeméti csoport halad. Szeretnénk bővíteni az ellátási területeket és a meglévőket fenntartani. Nagyon fontos lesz majd a csoport lelki megerősítése – mondta Jeney Gábor, majd kiemelte, hogy a régiós intézmények, központok közötti egység megerősítése is fontos feladat lesz a közeljövőben.

Forrás és fotó: Máltai.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria