Jótékonysági hangverseny a szegedi dómért

2008. augusztus 28., csütörtök | 10:34

Kiss-Rigó László megyéspüspök fővédnökségével jótékonysági hangversenyt szervez a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend Magyarországi Helytartósága a szegedi dómban augusztus 30-án 19 órakor. A rendezvény bevételét az épületen 2007 karácsonyán okozott károk enyhítésére fordítják.

A műsorban Vivaldi, Bach, Händel, Mozart, Mendolssohn, Marchesi, Frank, Verdi, Vierne és Bizet művei hangzanak fel, Számadó Gabriella, az olaszországi nemzetközi X. Toti dal Monte énekverseny győztese és Németh Csaba orgonaművész előadásában. 

Magyar Kurír  

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Címkék: egyházmegyék
Vezető híreink – olvasta már?
ilyen-lesz-felujitott-harmashalom-oltar
Ilyen lesz a felújított Hármashalom-oltár

A csíksomlyói kegyhely Facebook-oldalán közzétették a nyeregbeli pódium felújításának látványtervét április 22-én, húsvéthétfő reggelén. A Hármashalom-oltárt Ferenc pápa június eleji látogatására újítják fel és bővítik ki.

18:57
ferenc-papa-husvethetfon-teli-marokkal-meritsunk-bekebol-es-derubol
Ferenc pápa húsvéthétfőn: Teli marokkal merítsünk a békéből és a derűből!

A Szentatya április 22-én délben már a húsvéti időre jellemző, „Mennynek királyné asszonya” kezdetű Mária-antifónát imádkozta el a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel. Beszédében hangsúlyozta, hogy a sírnál járt asszonyokhoz hasonlóan saját életünkben mi is találkozhatunk Jézussal.

15:58