Jövőszövő párbeszéd: az Egyház 2030-ban – Kerekasztal-beszélgetés a Párbeszéd Házában

Hazai – 2021. január 21., csütörtök | 16:19

Az ötrészes sorozat második alkalma január 22-én, pénteken 20 órakor kezdődik a Párbeszéd Háza YouTube-csatornáján – az Egyház 2030 témában, Tereza Worowska, Beer Miklós és Gájer László részvételével.

Milyen lesz a világegyház és az ezeréves magyar egyház 2030-ban? Hova jutunk a negyvenéves parancsuralmi rendszert követő negyvenéves útkeresés után 2030-ra? Az Egyházi Fejlesztők és a Párbeszéd Háza közös kezdeményezésével nézzünk előre legalább tíz évet. „Beszéljünk a hogyanról! Engedjük, hogy Isten Izajáshoz intézett szavai szóljanak hozzánk: »Jöjjetek, beszéljük meg!« Merjünk álmodni!” – A Párbeszéd Háza és az Egyházi Fejlesztők közös gondolkodásra hívnak minden érdeklődőt a Katolikus Egyház jövőjéről.

Céljuk a párbeszéd kultúrájának erősítése, a téma napirenden tartása; kapcsolatépítés a hasonló céllal működő műhelyek és személyek között; a horizont felvillantása, tágítása.

„Beszélgessünk közösen az Egyház jövőjéről! Nem kiáltványokat, stratégiai terveket szeretnénk letenni az asztalra, hanem forgatókönyveket, véleményeket, elgondolkodtató kérdéseket és meglátásokat” – olvasható a kezdeményezés sajtóanyagában.

A résztvevőket ugyanaz a kíváncsiság mozgatja, és a hitük is közös abban, hogy párbeszédbe kezdeni minden körülmények között érdemes. Négy szombaton át ismert előadókkal és sok-sok beszélgetés keretében teszik fel a legalapvetőbb kérdéseket a jövőnek: Miért? Hogyan? Mit? Miből? Ki?

A kerekasztal-beszélgetések résztvevői: Tereza Worowska, Beer Miklós, Gájer László.

Az ötrészes sorozat második része január 22-én, pénteken 20 órakor kezdődik a Párbeszéd Háza YouTube-csatornáján.

Forrás és fotó: Párbeszéd Háza

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria