Jubileumi Szent Anna-búcsút tartottak Szentgotthárdon

Hazai – 2020. július 31., péntek | 17:58

A szentgotthárd-farkasfai Szent Anna-templomban július 26-án Székely János megyéspüspök mutatott be búcsúi szentmisét. E napon ünnepelte a plébánia hívő közössége a templom felszentelésének 20. évfordulóját.

Szentgotthárd Város Önkormányzatát Labritz Béla alpolgármester, valamint a város egykori vezetője, Bauer Károly képviselték.

A főpásztor szentbeszédében a templom oltárképének ábrázolására utalva párhuzamot vont Szent Anna családja és a magyar szent család között, és szólt azokról a családban megtapasztalható isteni ajándékokról, amelyeket a templom üvegablakai ábrázolnak, és amelyeket különösen a Batthyány-Strattmann és a Brenner család életében fedezhetünk fel.

A szentmise záróáldása előtt Bodorkós Imre plébános megemlékezett azokról a városi és egyházi vezetőkről, akiknek szolgálati idején épült a templom, s köszönet mondott a szentgotthárd-farkasfai híveknek, hogy példamutató módon ragaszkodnak 20 éves templomukhoz. Kérte őket, hogy buzgó, hitvalló módon éljék meg hitüket és Egyházhoz tartozásukat.

Ezt követően a megyéspüspök külön-külön megáldotta a jelen lévő nagyszülőket és unokáikat.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Lang Márk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria