Kána-hét házaspároknak – 2021-ben is

Hazai – 2020. december 29., kedd | 12:51

Már lehet jelentkezni a 2021. július 18. és 24. között Bodrogolasziban megrendezendő Kána házaspáros hétre, melyre felekezettől függetlenül minden párt szeretettel vár a szervező katolikus Chemin Neuf Közösség és a Kána Testvériség. Az alábbiakban egy protestáns házaspár, Gergő és Zsófi beszámolóját olvashatják a 2020 nyarán rendezett Kána-hétről.

Tizenhárom éve vagyunk házasok, három gyermekünk van. Bár nem éreztünk különösebb gondot a párkapcsolatunkban, mégis úgy gondoltuk, hogy ez így is maradjon, érdemes lenne elmenni egy célzottan házassággondozó programra.

Amikor az elhatározás formálódott bennünk, egy ismert keresztény magazinban megjelent egy összeállítás pároknak szóló alkalmakról, köztük felsorolva a Kána-hetet. Bár semmit sem tudtunk róla, szimpatikusnak tűnt a meghívó, így vettük a bátorságot, jelentkeztünk, és 2020 nyarán eljutottunk Bodrogolasziba. Számos gyülekezeti héten, lelkigyakorlaton részt vettünk már – azt hittük, nagyjából tudjuk, mi vár ránk. Tévedtünk. Sokkal nagyobb ajándékot kaptunk a héten, mint gondoltuk.

Protestánsként (Zsófi evangélikus, Gergő református) persze volt bennünk egy kis kérdőjel, de az első pillanattól kezdve nagyon otthonosan éreztük magunkat, megragadott bennünket az elfogadó és befogadó légkör. Megéltük, ahogy a Szentlélek felekezeteken átívelve összeköt bennünket, és Krisztusban egy test részei vagyunk. Felemelő volt napról napra zenével és énekszóval dicsőíteni a mi Urunkat.

A gyermekfelügyelet profi megvalósítása minden várakozásunkat felülmúlta. (A nagyobb gyerekeknek majdnem az egész hétre külön tábort szerveztek, ahonnan ragyogó arccal tértek haza. Hatéves gyermekünk pedig reggelitől vacsoráig a napközi táborban „tűnt el”.) Ennek gyümölcseként nagyon sok időt tudtunk kettesben tölteni, és lehetőség volt a személyes elcsendesedésre is.

Meglepő volt, hogy milyen sok pár van együtt a táborban, és mégis milyen jól szervezetten zajlott minden. A hét végére derült ki számunkra, hogy a háttérben mennyien dolgoztak és imádkoztak azért, hogy épülhessünk. Köszönet és hála érte!

Visszatekintve elmondhatjuk, hogy a szervezők is és az Úristen is nagyon előkészítette nekünk ezt a hetet. Annak hatására, amit itt kaptunk és átéltünk, végül más emberekként távoztunk. Mind a személyes hitünk, mind a párkapcsolatunk (például a közös imaéletünk) jelentősen megerősödött, sőt elmélyült és megújult.

Hálásak vagyunk, hogy részt vehettünk a héten, és szeretnénk jövőre is beilleszteni a nyári programba.

A misszióról és a 2021-es táborról ITT tájékozódhat.

A Chemin Neuf Közösség jezsuita alapítású, ökumenikus elhivatottságú katolikus közösség, amely 1973-ban jött létre Lyonban, Franciaországban. Tagjai szerzetes férfiak és nők, házaspárok és egyedülállók. A közösség Kána missziója közel negyven éve létezik, több mint ötven országban, öt kontinensen, és minden keresztény felekezet képviselteti magát benne.

Forrás és fotó: Kána Misszió, Chemin Neuf Közösség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria