Kántor alapszakot indít az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem – FRISSÍTVE

Hazai – 2023. május 4., csütörtök | 11:16

2023 szeptemberében az Egri Hittudományi Főiskola és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem közös képzésben, nappali és levelező tagozaton indít kántor alapszakot. A jelentkezési határidő megváltozott: június 15-ig lehet jelentkezni.

A cél olyan kántorok képzése, akik képesek az evangélium üzenetének átadására énekben, zenében; felkészültek az egyházzenéért felelős szolgálatra; az egyházzene elméleti és gyakorlati ismereteinek birtokában képesek a különböző életkorú gyülekezeti csoportokkal való foglalkozásra.

A képzést hat féléves, nappali és levelező tagozaton hirdetik meg.

Az egyetemre felvételt nyert hallgatók a szükséges kreditek többségét az egyetem zenei intézetében, míg egyharmadát az Egri Hittudományi Főiskolán teljesítik.

A jelentkezést az egyetem www.felvi.uni-eszterhazy.hu oldaláról letölthető jelentkezési lapon, a 3300 Eger, Eszterházy tér 1. címre kell benyújtani június 15-ig.

A szakkal kapcsolatban további információ az alábbi elérhetőségeken kérhető:

Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Zenei Intézet – Eger, Eszterházy tér 1. (Líceum) fsz. 123.; Tel.: 06 (36) 520-400 / 2031-es mellék; e-mail: felvi@uni-eszterhazy.hu

Egri Hittudományi Főiskola Tanulmányi Osztálya – Eger, Foglár György utca 6.; Tel.: 06 (36) 312-916 / 130-as mellék; e-mail: hivatal@eghf.hu

A felvételi követelmények ITT érhetők el.

A Szent István Televíziónak Dolhai Lajos, az Egri Hittudományi Főiskola rektora és Asztalos Bence, az EKKE Zenei Intézetének intézetigazgatója nyilatkozott a képzésről:

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Videó: Szent István Televízió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria