Kaposvári egyházmegyei karitászcsoportok találkozóját tartották Bárdudvarnokon

Hazai – 2022. szeptember 23., péntek | 9:45

Szeptember 17-én, szombaton a Kaposvári Egyházmegyében szolgáló karitászcsoportok munkatársai találkoztak a bárdudvarnoki Porta Pacis Lelkigyakorlatos Központban.

A Bárdudvarnok-Kaposszentbenedeken tartott találkozóra tizenhét önkéntescsoportból érkeztek tagok, hogy lelkileg felfrissüljenek és megosszák egymással tapasztalataikat, továbbá megbeszéljék az elkövetkező időszak teendőit.

Jelen volt Varga László kaposvári megyéspüspök is, aki köszönetét fejezte ki az önkénteseknek.

Nagyon köszönöm nélkülözhetetlen szolgálatotokat, munkátok hitelessé teszi az Egyházat. A szenvedőkkel, szegényekkel, szükségben lévőkkel találkoztok, és közösséget vállaltok velük – fogalmazott a főpásztor.

Feketéné Szabó Márta, a Kaposvári Egyházmegyei Karitász igazgatója elmondta: a világjárvány miatt a tavalyi találkozó elmaradt, így még nagyobb az öröm, hogy most újra találkozhatnak.

Eőadásában Világos Krisztián bárdudvarnoki plébános abban segítette a karitászönkénteseket, hogy miként forduljanak a rászorulók felé.

Barbalics Jánosné karitászcsoport-vezető Nagykanizsáról érkezett az alkalomra. Ismertette: a városban három plébánia területén látják el feladataikat, huszonöt munkatárs segítségével. Heti rendszerességgel találkoznak rászoruló emberekkel, akiket nemcsak élelmiszerrel és ruhaadományokkal segítenek, hanem sok esetben tanácsadást vagy egyéb segítséget is nyújtanak: orvoshoz kísérik a betegeket, gyógyszert váltanak ki, beszélgetnek és sétálnak az idősekkel, felolvasnak a gyengénlátóknak; iskolakezdés előtt a pedagógus végzettségű önkéntesek korrepetálást is vállaltak.

A világjárvány és az Ukrajnában dúló háború a Karitász munkatársait is új feladatok elé állította. A kihívásokkal teli időszakban való helytállásukért oklevélben részesítették az önkénteseket.

Kovács-Hegedűs László, a Kaposvári Roxínház művészének zenés összeállításával zárult a találkozó.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kling Márk

Videó: Szerafin Zoltán

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria