Karanténban a Częstochowai Szűzanya kegyképével

Hazai – 2020. március 24., kedd | 9:38

A magyar–lengyel barátság napja megünneplésének idén Csepel volt a tervezett székhelye március 19. és 23. között. Erre az alkalomra került a csepeli Kisboldogasszony-templomba a Częstochowai Szűzanya kegyképének másolata is. Kertész Péter plébános beszámolóját adjuk közre.

A kegykép megérkezett – de a megemlékezések a koronavírus-járvány miatt elmaradtak. A templomokban nyilvános szentmisék, közös imák nem végezhetők. A papság nép nélkül mutathatja be a szentmiséit, melyet adott technikai eszközök segítségével közvetíthet. Erre volt lehetőségünk egyházközségünk Facebook-oldalán nagyböjt 4. vasárnapján.

A kegykép érkezésekor az esti szentmise előtt Borbély Lénárd, Csepel polgármestere alpolgármesterével együtt egy-egy szál fehér rózsát hozott a Częstochowai Szűzanya köszöntésére Csepel lakói, de úgy gondolom minden jóakaratú és jó szándékú ember nevében is, akik e napokban átérzik kölcsönös felelősségüket és életükben az ima erejét és annak szükségét.

A magyar–lengyel barátság kifejezéseként gyertyát gyújtott a kegykép előtt Németh Szilárd miniszterhelyettes és Dudás Zoltán állandó diakónus, bízva az imádság erejében, amelyre a 2020. évi találkozó egyik választott jelmondata is utal: „Összeköt minket az ima!”

Karanténban Máriával, a Magyarok Nagyasszonyával és Lengyelország Királynőjével kérjük Égi Anyánk pártfogását ezekben a nem könnyű, sokaknak megpróbáltatást jelentő napokban.

Fotó: csepeli Kisboldogasszony-templom

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria