Keresztény gólyatábor? – Ott a helyed Esztergomban!

Hazai – 2019. július 8., hétfő | 9:01

Sok érettségizőben felmerül a kérdés: Mi lesz velem az egyetemi évek alatt? Kikkel fogok együtt lógni? Milyen lesz az új környezet? A választ leginkább a felsőbb éves egyetemisták tudják, hiszen ők átestek már ezen bizonytalanságon. Tudják, mi a segítség a leendő elsőéveseknek, milyen információkra, kapcsolatokra van szükség.

HEGYHittel az egyetemen. Az ökumenikus gólyatábor célja, hogy a diákok megtapasztalják: közösségben lenni jó, az egyetemi nehézségekkel való megküzdés nem lehetetlen – amennyiben egy jó csapat felkészít és kísér a kezdetek kezdetén. Isten természetes és szerves része az életünknek, így a vele való kapcsolatépítés és az évfolyamtársakkal való ismerkedés egyensúlyára törekednek a fiatal szervezők, ezáltal válik hitelessé a mottó: „Nem lehet elrejteni a HEGYre épült várost”.

A táborban részt vevők nagy része keresztény iskolákból érkezik, és az egyetemi tanulmányai kezdetén fog először szembesülni azzal, hogy vele egykorú társaival nem feltétlenül egyezik az értékrendje. Sokan vidékről jönnek, és az egyetemük városába való költözéssel elszakadnak korábbi közösségeiktől, családjuktól, megszokott életüktől. Az együtt eltöltött idő alatt megismerhetik leendő, hasonló értékrendű évfolyamtársaikat, az egyetemeken jelenleg is működő keresztény közösségeket.

Tartalmas kulturális programok várják idén az érdeklődőket. A korosztályt érintő, érdeklő színvonalas előadások feldolgozása kiscsoportos beszélgetések keretében a csapat- és közösségépítést, a sportolási lehetőségek a testi, az imaest a lelki edzést szolgálják. A főként budapesti közösségek bemutatása a jövőbeni kapcsolatok, ismeretségek, barátságok kialakulását alapozzák meg, a közös záróbuli pedig felejthetetlenné teszi a tábort.

„Összegyetemi gólyatábor lévén mindenhonnan érkeznek hozzánk gólyák, és mi megpróbáljuk a lehető legpontosabb tájékoztatást megadni minden szakról, karról. Minden évben meglepődünk, hogy már az első napon mennyire közvetlen, felszabadult a légkör. Így tudunk a jövőre is tervezni; a korosztályhoz igazítani a programjainkat” – mesélte Bodnár Benedek, a tábor egyik főszervezője.

„Az idei szervező csapat sokszínűsége biztosítja majd a tábor gördülékenységét és pörgését. Februárban kezdtük meg az előkészületeket, elsősorban az együtt töltött öt nap menetét dolgoztuk ki, de az évközi programjainkról is készült már tervezet” – számolt be a háttérmunkáról Mergl Marina, szintén főszervező.

Az augusztus 7–11-ig tartó tábort idén Esztergomban, a Szent Adalbert Központban tartják. A kedvezményes jelentkezés határideje július 26., július 31-én zárul le a regisztrációs lehetőség.

Regisztrációs link IDE klikkelve érhető el.

Biztatunk minden érdeklődőt, kövesse figyelemmel a gólyatáborról érkező információkat az Instagramon és Facebook-oldalunkon.

Forrás és fotó: Kostka Dóra/HEGY

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria