Keszthelyi diákok is csatlakoztak a világméretű Mária-imádsághoz

Hazai – 2020. október 23., péntek | 13:02

Október 18-án világszerte sok gyermek imádkozta a rózsafüzért a békéért és az egységért. Keszthelyen október 19-én csatlakoztak a világméretű kezdeményezéshez. A ranolderes diákok a főtéri Magyarok Nagyasszonya-plébániatemplomban, a premontrei szakgimnázium tanulói pedig a kármelita bazilikában imádkoztak együtt, ahol Udvardy György érsek is bekapcsolódott a Mária-ájtatosságba.

A keszthelyi Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola – miként a korábbi években – idén is bekapcsoldott a világszintű rózsafüzér-imádságba. Tál Zoltán lelkiigazgató, plébános vezetésével a főtéri Magyarok Nagyasszonya-plébániatemplomban imádkoztak a Szűzanyához – gyermekek és pedagógusok együtt –, közbenjárását kérve a világért.

Velük egy időben a Premontrei Szakgimnázium, Technikum és Kollégium diákjai és tanárai is csatlakoztak a kezdeményezéshez, a keszthelyi Kis Szent Teréz-bazilikában, Mezei András plébános vezetésével imádkozva. Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó szintén bekapcsolódott a diákok imádságába.

A főpásztor köszöntötte a fiatalokat; útravaló gondolatokkal vezette, majd áldásban részesítette őket.

A Szükséget Szenvedő Egyház (ACN International) nemzetközi segélyszervezet kísérőlevelet írt az eseményhez, amelyben a következőket olvashatjuk: „Köszönjük, hogy a gyermekeket a Szűzanya oltalmazó palástja alá helyezitek. Ha megtanítjuk őket, hogy Máriát saját édesanyjukként ismerjék, és imádkozzák a rózsafüzért, ezzel a legfontosabb óvintézkedést tettük meg érdekükben, és a jövőbe vezető útra a legjobb »felszerelést« adtuk kezükbe.”

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria