Kisfilmek, installációk, versek születtek a diákok teremtésvédelmi alkotópályázatára

Hazai – 2022. október 13., csütörtök | 14:53

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola „Hogy érzi magát a Föld?” című országos alkotói pályázatán az alsó tagozatos korosztály egyéni különdíjában részesült Szatori Barnabás pécsi diák, aki egy kisfilmben osztotta meg megvalósult terveit, a Tanyasi világ – Ilyen tanyán és környezetben szeretnék élni, majd ha felnőtt leszek címmel.

A „Hogy érzi magát a Föld?” alkotói pályázatot a Föld napjához kapcsolódóan hirdette meg az Apor Vilmos Katolikus Főiskola, mely kiemelten fontos témaként kezeli a fenntarthatóság kérdését, valamint a környezet- és teremtésvédelmet a pedagógusképzés területén is.

A pályázatra óvodás korosztálytól a felsőoktatásban tanulókig küldhettek be pályaműveket, Lakóhelyünk, a Föld; vagy A Föld – élet, illetve Milyennek szeretnéd látni a Földet ötven év múlva? címmel.

A pályázatra kisfilmmel, verssel és különféle installációkkal lehetett nevezni.

Összesen 253 pályamű közül választották ki a legjobbakat. A hazai alkotásokon kívül Szerbiából és Szlovákiából beküldött munkákat is díjazott a zsűri. A nyertesek teljes névsorát a főiskola honlapján lehet megtekinteni.

Az országos alkotói pályázaton az alsó tagozatos korosztály egyéni különdíjában részesült Szatori Barnabás pécsi diák, aki egy kisfilmben osztotta meg megvalósult terveit, Tanyasi világ – Ilyen tanyán és környezetben szeretnék élni, majd ha felnőtt leszek címmel. A kisfilmet az Apor Vilmos Katolikus Főiskola engedélyével tette közzé YouTube-csatornáján a Pécsi Egyházmegye.

Forrás: Apor Vilmos Katolikus Főiskola; Pécsi Egyházmegye

Fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria