Kocsis Fülöp lakásotthonban élő kisgyermekeket keresztelt meg

Hazai – 2022. június 17., péntek | 16:13

A Szent Anna Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központban kisgyermekes fiatal édesanyák elhelyezését biztosítják. Június 7-én három kisgyermeket keresztelt meg Kocsis Fülöp érsek-metropolita a hajdúnánási római katolikus templomban.

„Ebben az ellátási formában meg tudjuk tanítani a lányokat édesanyának lenni, szeretni, gondozni és felelősséget vállalni. A felelősségvállalásnak fontos lépése a gyermek és a saját jövőjének tervezése, aminek az útkeresés az alapja. Tóth Lóránt lelkivezetőnk az istenhit útján próbálja elindítani az arra hajlandókat, illetve vezetni az azon elindulókat” – írta az előzményekről Szántóné Alföldi Szilvia.

Tíz órakor ott voltak a templomban fehérbe öltöztetve a keresztelendő babák édesanyjuk karjában. A keresztelés első része a templom bejáratánál zajlott, ahol az ördögűzés szertartására, a névadásra, az anyák és a keresztszülők fogadalomtételére került sor. Ezután az ősi vízbe merítéses kereszteléshez az érsek által hozott keresztelőmedencében lévő víz megszentelése következett, majd maga a keresztelés és a bérmálás szentségének kiszolgáltatása. A gyermekek felöltöztetése után a babákat a fény felé magasra tartva Istennek ajánlotta Kocsis Fülöp.

Az oltár közös megkerülése után minden frissen keresztelt kapott ajándékba egy szép keresztet, ami az egyik babának különösen nagy örömet okozott. A közös fotó után minden meghívott a lakásotthonba ment, ahol a teraszon szépen megterített asztal várta őket. Az édesanyák átvették a keresztelési emléklapot, az érsek pedig örömmel fogadta a gyerekektől ajándékba kapott fotóalbumot, amely a lakásotthonban eddig élt összes gyermekről és édesanyáról készült képeket tartalmazza.

A teljes beszámolót ITT olvashatják.

Forrás: Szántóné Alföldi Szilvia/Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria