Korlátozott keretek között tartják meg az ünnepeket szeptember elején Máriapócson

Hazai – 2020. augusztus 31., hétfő | 18:29

A Görögkatolikus Metropólia felhívást tette közzé Kisboldogasszony és Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe kapcsán, amelyet az alábbiakban közlünk.

Kedves Testvérek!

A koronavírus-járvány miatt sajnos még mindig nem ünnepelhetünk olyan nagy létszámmal, mint a korábbi években. Továbbra is vigyáznunk kell egymásra és magunkra!

A szeptember elejére tervezett máriapócsi búcsúkat sem tarthatjuk meg a megszokott formában.

Kisboldogasszony ünnepét szeptember 5–6-án, Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepét pedig a cigány nyelvű Szent Liturgiával szeptember 13-án tartjuk.

Miként Nagyboldogasszony ünnepén, az ilyenkor szokásos imádságokat elvégezzük, de csak korlátozott számban tudjuk fogadni a zarándokokat. Az éjszakai szertartások a templomtérben lesznek, a nappali szertartásokat viszont szabad ég alatt tartjuk. Mindenütt kötelező lesz a szájmaszk használata. Az idős és egészségükben veszélyeztetett híveinket ezúttal inkább az otthon maradásra biztatjuk, illetve azokat is, akik a közelmúltban veszélyeztetett országban jártak, vagy a koronavírusra utaló akár legcsekélyebb tüneteket is észlelik magukon.

Az imádságokba legtöbben a Máriapócs Nemzeti Kegyhely élő közvetítésén keresztül tudnak bekapcsolódni.

Forrás: Máriapócsi Nemzeti Kegyhely/Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria