Közel 400 fiatal vett részt Magyarország legnagyobb ökumenikus ifjúsági vezetőképző konferenciáján

Hazai – 2021. március 26., péntek | 9:44

Immár negyedik alkalommal rendezték meg az Ifjúsági Vezetőképzést (IVK), Magyarország legnagyobb ökumenikus ifjúsági vezetőképző konferenciáját március 19–20-án. A kétnapos online tréningen közel négyszáz, különböző felekezetekből érkező fiatal vezető inspirálódott és erősödött meg a szolgálatában.

A konferenciát az Ifjúságépítők és több keresztény (adventista, anglikán, baptista, evangélikus, katolikus, pünkösdi, református) felekezet fiataljai szervezték az ifjúsági munka minden résztvevője számára. A konferencia célja volt, hogy minden olyan főállású vagy önkéntes szolgáló, aki gyülekezetében, közösségében, esetleg a helyi iskolában foglalkozik fiatalokkal, elméleti és gyakorlati információkkal gazdagodjon, és megtapasztalja, hogy nincs egyedül a kihívásaiban.

Kapitány Flóra, a konferencia főszervezője elmondta, szinte teljesen új IVK-t kellett a csapattal megálmodniuk, olyat, amely az online térben is működik, de mégis „IVK-élményt” nyújt a résztvevőknek.

Az eddigi visszajelzések alapján sikerült ezt megvalósítaniuk: három főelőadás, tizenhárom rövid, inspiratív előadás, hét műhely- és négy kerekasztal-beszélgetés várta a fiatalokat.

Ajándékokkal is készültek a regisztráltak számára: előzetesen minden résztvevő kézhez kapott három ajándékot, melyeket együtt nyitottak ki. A Josiah Venture a „Nézz!” tanulmányfüzettel, az Ifjúságépítők „Random” kártyákkal ajándékozták meg a vezetőket, összefogás eredményeként (Fiatalok Krisztusért Alapítvány, Harmat Kiadó, Magyar Bibliatársulat, Ifjúságépítők) pedig a Biblia Neked ifjúsági kiadványt is ajándékba kapták a résztvevők.

A konferencia főelőadásainak témája az öröm volt; a felvételek visszanézhetők az Ifjúságépítők YouTube-csatornáján.

Bővebb információk ITT.

Forrás és fotó: IVK – Ifjúsági Vezetőképzés

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria