Kozma Imrét választotta újra elnökévé a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Hazai – 2016. május 28., szombat | 19:18

Kozma Imrét választotta újra elnökké a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület országos küldöttgyűlése május 28-án. Az ülésen a következő négy évre választották meg a civil szervezet vezető tisztségviselőit.


Kozma Imre a szeretetszolgálat alapító elnökeként immár 26 éve irányítja az ország egyik legnagyobb karitatív szervezetének munkáját. A küldöttgyűlés megerősítette tisztségében Vecsei Miklós általános alelnököt és Bíró László püspököt, a szervezet országos lelki vezetőjét.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat katolikus szervezet, amely rászoruló emberek százezreinek nyújt segítséget minden évben, több mint kétszáz intézményében hajléktalan emberekről, egyedül maradt idősekről, fogyatékkal élő emberekről gondoskodik, 130 önkéntes csoportja a nélkülözőket segíti, útkereső modellprogramjai pedig a társadalom egészét érintő szociális kérdésekre adnak gyakorlati válaszokat.

Az országos küldöttgyűlésen Kozma Imre kiemelte, hogy a szervezet feladatai évről évre változhatnak, a küldetése azonban ugyanaz marad: a hit védelme és a rászorulók megsegítése. A keresztény emberek kötelezettségeiről szólva a szeretetszolgálat alapító elnöke kiemelte, az ő feladatuk, hogy „nyitva tartsák az eget”. „Földet néző emberekké váltunk, és egyfolytában elégedetlenek vagyunk. Ideje, hogy az égre emeljük tekintetünket, mert ha erről lemondunk, az erkölcsi tőkénk is elfogy” – hívta fel a figyelmet a keresztény szemlélet erősítésére Kozma Imre.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria