Krisztus szeretete sürget minket – Adventi flashmobot szerveztek Győrben

Hazai – 2021. december 21., kedd | 18:24

Önkéntesek, munkatársak és járókelők bevonásával csaknem 550 gyertyát gyújtott meg a Győri Egyházmegyei Karitász december 18-án, szombaton a győri Széchenyi téren, hogy az adventi várakozás fontosságára emlékeztessen, s egyúttal felhívja a figyelmet egész évben végzett szeretetszolgálatára. A flashmob a szervezet decemberi jótékonysági akciósorozatának megkoronázása volt.

Az esemény kezdetén Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke szólt néhány szót az adventi időszak, illetve a felebaráti szeretet megélésének fontosságáról, majd ünnepélyesen meggyújtotta az elsőt azon mécsesek sorában, amelyek a téren kirajzolták a karitász logóját: a lángoló keresztet.

A főpásztor példáját a Karitász munkatársai, önkéntesei, valamint sok érdeklődő járókelő is követte, miközben adventi énekek teremtették meg a várakozás hangulatát.

A mécsesekből kirakott logó az összefogást jelképezte, illetve arra a lángoló szeretetre és elkötelezettségre utalt, amellyel a Karitász a rászorulók felé fordul.

Veres András püspök ezt követően a Katolikus Karitász jubileumi évében meghirdetett országos rajz- és fotópályázat egyházmegyei kötődésű nyerteseit jutalmazta egy-egy bőséges ajándékcsomaggal.

*

Az év vége különösen sűrű időszak a Győri Egyházmegyei Karitász életében, amely negyvennégy helyi önkéntes csoportja és munkatársai révén, valamint a Katolikus Karitász közreműködésével több száz rászoruló családnak teszi szebbé a karácsonyát. Idén többek között Erzsébet-kenyérrel, tartósélelmiszer-dobozokkal, mobilkandallóval, kukorica- és hagymaadománnyal, ruhaneművel és higiéniai csomaggal, valamint angyalbatyuval segítették azokat, akik nehéz helyzetükben hozzájuk fordultak. Emellett három napon át jelen voltak a Győri Adventi Vásár jótékonysági faházában, ahol a megváltozott munkaképességű dolgozóik által készített termékeiket kínálták.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria