Küldetésünk van – Ismét éjszakai szentségimádást tartottak Budapesten

Hazai – 2019. október 31., csütörtök | 14:47

Október 18-án huszonötödik alkalommal rendezték meg a Nightfever elnevezésű éjszakai szentségimádást Budapesten, a Váci utcai Szent Mihály-templomban.

Az éjszakába nyúló szentségimádás méltán kapta a Nightfever (Éjszakai láz) nevet: ilyenkor a kapuk kitárulnak, felcsendülnek a dicsőítő dallamok, és több száz ember tér be a gyertyafénnyel kivilágított templomba. Lehetőség nyílik, hogy imaszándékainkat leírjuk, ezekért később szerzetesek imádkoznak. Lehetőség van gyónásra és/vagy lelki beszélgetésre, lehetőség van arra, hogy egy kicsit kiszakadjunk a rohanó világból, és rácsodálkozzunk, milyen szép az élet, milyen jó az Úr.

A budapest-belvárosi Szent Mihály-templomban rendezett eseményen több mint ötszázan vettek részt. Miközben bent zenés szentségimádás zajlott, addig a kapunál fiatalok invitálták be az arra járókat, hogy egy gyertya kíséretében vigyék imáikat az Eucharisztiában jelen lévő Krisztus elé.

Legközelebb december 13-án lesz lehetőség együtt imádkozni a Váci utcai Szent Mihály-templomban. Az alkalom 19 órakor szentmisével kezdődik, a szentségimádás pedig 20–23 óráig tart.

Forrás NEK Titkárság

Fotó: Ambrus Marcsi

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria