Liturgikusének-versenyt hirdet a Görögkatolikus Metropólia

Hazai – 2019. február 8., péntek | 11:21

A Görögkatolikus Metropólia tizenegyedik alkalommal hirdeti meg liturgikusének-versenyét minden korosztálynak. Az egyházmegyei elődöntők legjobbjai a metropóliai döntőbe juthatnak tovább.

Az idei verseny különlegessége, hogy a szervezők nem helyezéseket osztanak ki, hanem arany, ezüst és bronz minősítéssel díjazzák a meghallgatott énekeket. Idén is lehet jelentkezni egyéni, csoportos, illetve családi énekléssel. A csoportoknak és családoknak legalább három, legfeljebb öt éneklő taggal kell fellépniük. A követelmény mindkét fordulóban ugyanaz lesz, korcsoportonként meghatározva. A parlando éneklési módot külön értékeli a zsűri.

Jelentkezni 2019. március 14-ig, az enekverseny@gorogkatolikus.hu e-mail-címen lehet. A szervezők kérik, hogy a jelentkezés során mindenki tüntesse fel a nevét vagy csapata nevét, korcsoportját, iskoláját vagy parókiáját, felkészítőjét, valamint egyházmegyéjét. 

Az énekverseny egyházmegyei fordulóit március 23-án tartják. A Hajdúdorogi Főegyházmegye versenyzői a hajdúdorogi Szent Bazil-iskolában lépnek fel, a Miskolci Egyházmegye a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskolában rendezi meg döntőjét, a Nyíregyházi Egyházmegye énekesei pedig a nyíregyházi Szent Miklós-iskolában vesznek részt a megmérettetésen. A metropóliai énekversenyt április 6-án, 15 órától rendezik meg a máriapócsi Emmánuel Zarándokközpontban. 

Bővebb információ, köztük a kötelező énekek korcsoportok szerinti lebontásban, valamint a letölthető segédanyag a Hajdúdorogi Főegyházmegye honlapján érhető el.  

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria