Majnek Antal vezeti az egyházmegyei karitász önkénteseinek nyilvános lelkigyakorlatát Pécsett

Hazai – 2022. május 16., hétfő | 11:11

Szentmisével egybekötött lelkigyakorlatot tartanak a Pécsi Egyházmegyei Karitász önkénteseinek május 21-én. A lelkigyakorlat vezetője Majnek Antal püspök lesz. A székesegyházban reggel 9-kor kezdődő szentmisét követően a program a Magtár Látogatóközpontban folytatódik. A szentmise és a lelkigyakorlatos előadás is minden érdeklődő számára nyitott.

A koronavírus-járvány miatti hosszú kihagyás után ismét egy tartalmas napra várja a Pécsi Egyházmegyei Karitász a kötelékében szolgálatot teljesítő önkénteseket. A találkozón közösen adnak hálát az elmúlt időszak kegyelmeiért, egyben a szervezők szeretnék megteremteni önkéntes munkatársaik számára annak lehetőségét is, hogy lélekben megerősödve tudják folytatni munkájukat.

A lelkigyakorlatot Majnek Antal nyugalmazott munkácsi megyéspüspök vezeti majd, aki 1989 óta Kárpátalján szolgál, és 26 évig volt főpásztora a Munkácsi Egyházmegyének. 2022 januárjában történt nyugdíjba vonulása óta is aktívan lát el lelkipásztori feladatokat, a háborús helyzetben pedig folyamatosan segíti a bajbajutottakat.

Élete, szolgálata folyamatos tanúságtétel Jézus evangéliumáról; hiteles ember, akinek a jelenléte nagyon nagy megtiszteltetés a számunkra – nyilatkozta Besenczi Zsolt, a Pécsi Egyházmegyei Karitász igazgatója.

A program reggel 9 órakor püspöki szentmisével kezdődik a pécsi székesegyházban, majd 10 és 12 óra között lelkigyakorlaton vesznek részt az önkéntesek és az érdeklődők a Magtár Látogatóközpontban.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Lambert Attila (archív)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria