Már lehet jelentkezni az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémiára

Hazai – 2021. április 12., hétfő | 9:01

Meghirdette harmadik évfolyamát az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia. Április 30-ig várják azoknak a 21–30 éves fiataloknak a jelentkezését, akik szeretnének részt venni a 10 hónapos, egyedülálló, élményalapú képzésen.

Kereszténység, értelmiségi küldetés, hazaszeretet – ezen értékek mentén jött létre az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Akadémia 2018-ban azzal a céllal, hogy képzése során hallgatóiban a keresztény életben való elköteleződést és a hazaszeretetet erősítse, és értelmiségi generációt képezzen ki a társadalom és a közélet javára.

A nemzetközi szinten is egyedülálló képzési struktúra kiválóan alkalmas az elmélyülés és az aktív élményszerzés közötti tökéletes egyensúly megteremtésére, aminek köszönhetően a hallgatók nemcsak sokrétű tudásban, önismeretben, hanem a hitben és a kapcsolataikban is gyarapodnak.

A tíz hónapos program három alappillére a tíz tanulmányi modul, az oktatási egységeket megszakító tanulmányutak és a bentlakásos kollégiumi élet. A széles körű képzés a keresztény lelkiségi, gazdasági, társadalmi és kulturális élet szinte minden területét lefedi. Kiemelt szempont a hallgatók minőségi és korszerű képzésének biztosítása, ennek megfelelően az oktatók a szakmájukban legmagasabban kvalifikált előadók, neves professzorok (többek között például dr. Csath Magdolna, Balog Zoltán, dr. Freund Tamás).

Az oktatási egységeket a határon túli magyar területekre és belföldre irányuló tanulmányutak teszik még élménygazdagabbá. Ezek az utak segítenek, hogy erősödjön a diákok nemzeti identitása, az összetartozás tudata. Végül szintén fontos alapelve az Akadémiának, hogy a közösségi lét és az együttélés jelentősen befolyásolja a tanulmányokat, a világnézeti és lelki fejlődést, ezért a program is bentlakásos rendszerű, szakkollégiumi formában zajlik a piliscsabai intézményben.

A diákok a képzést elvégezve egyházi és közéleti személyek ajánlását kapják, és egy olyan civil és szakmai kapcsolati hálóval gazdagodhatnak hazánkban és az egész Kárpát-medencében, amit a mai társadalmi viszonyok mellett más módon csak hosszú évek kitartó munkája biztosíthat.

Április 30-áig várják az Akadémia honlapján azon 21–30 év közötti keresztény értelmiségi fiatalok jelentkezését a képzésre, akik egyetemi tanulmányaikat már befejezték vagy jelenleg végzik, és érzik magukban az elhivatottságot és felelősséget szűkebb környezetük alakítása vagy egy szélesebb társadalmi szerepvállalás iránt. A program a képzésen részt vevő 16 fő számára teljesen költségmentes, a hallgatók tanulmányuk során teljes ellátás mellett havi ösztöndíjban is részesülnek.

Forrás és fotó: Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Akadémia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria