Máriagyűdi zarándoklat – online

Hazai – 2020. május 8., péntek | 18:06

A hagyományokat követve idén május 9-én tartják a Pécsi Egyházmegye XII. máriagyűdi zarándoklatát, amely a jelen körülményekre való tekintettel a hagyományos formában ugyan nem tud megvalósulni – de nem marad el. A szervezők meghívóját közöljük.

Nagy szeretettel hívjuk minden kedves testvérünket, hogy május 9-én csatlakozzanak az online közvetítés segítségével megvalósuló „karanténzarándoklatunkhoz”. Szinte egész napos élő adással jelentkezünk Máriagyűdről, amelyben felelevenítjük az elmúlt évek emlékeit, tartalmas beszélgetéseket hallhatunk, és ily módon lelkileg közel kerülhetünk a Máriagyűdi Szűzanyához.

Zarándoklatunkat a járvány minden érintettjéért és mielőbbi lefolyásáért ajánljuk fel, mert „Jó reménységet ajándékozott nekünk az Isten” (vö. 2Tessz 2,16).

Csatlakozzanak hozzánk, és kövessék otthonaikból élő közvetítésünket egyházmegyénk honlapján vagy YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán!

Kizárólag online lehet bekapcsolódni, jelenleg a kegyhely személyesen nem látogatható.

Az online esemény keretében 7 óra és 7.15 között Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó videoüzenetét hallhatják, láthatják. 7.15-től lelki zarándoklat indul imádságokkal, énekekkel és az elmúlt évek zarándokemlékeinek felelevenítésével – kapcsoljuk a máriagyűdi kegytemplomot. 10 órától 11.55-ig személyes tanúságtételek és beszélgetések következnek. 11.55-től 12.15-ig Regina caeli imádság a helyszínről (közös ima a járvány megszűnéséért), majd 12.15-től 14 óráig Örömhírre hangolva – csend a Gyűdi Szűz Máriával.

14 órától szentségimádás lesz (szentírási olvasmányokkal, rózsafüzérrel és litániával). 15 órakor kezdődik a szentmise Máriagyűdről.

Ezen a napon elmarad a reggel 7 órakor esedékes szentmiseközvetítés a pécsi Belvárosi templomból. Tekintettel arra, hogy a hatályos főpásztori rendelkezés szerint csoportos zarándoklat jelenleg nem tartható, illetve a rendelkezés előírja, hogy mindenki elsősorban a saját plébániáján tartott szentmisén vegyen részt, külön kiemelve, hogy a búcsújáróhelyek miséit kizárólag a helyi hívek látogathatják, személyes részvétel a zarándoklaton és a máriagyűdi szentmisén nem lehetséges.

Lelki zarándoklatunkat imádsággal, jó cselekedettel és böjttel is támogassuk!

* * *

A jelen helyzetben nagy szükség van a Katolikus Karitász segítő szolgálatának megvalósításához felajánlásokra, ezért kérjük – és egyúttal köszönjük – a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász tevékenységének pénzbeli támogatását a Takarékbank Zrt.-nél vezetett 50400113-11093668 számú bankszámlára.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria