Marton Zsolt megyéspüspök is köszöntötte a „Virágos Vác” kezdeményezés díjazottjait

Hazai – 2019. október 4., péntek | 18:52

Szeptember 30-án a váci városháza dísztermében köszöntötték a hagyományos „Virágos Vác” közösségi környezetszépítő verseny díjazottjait. A kitüntetéseket Marton Zsolt váci megyéspüspök, Fördős Attila polgármester és Mokánszky Zoltán alpolgármester adták át.

A megjelenteket elsőként a polgármester köszöntötte, háláját fejezte ki azért, hogy ismét nagyon sokan csatlakoztak az akcióhoz, áldozatos munkájukkal hozzájárulva a város virágokkal való szépítéséhez.

Marton Zsolt megyéspüspök beszédében kiemelte, a „Virágos Vác” fontos civil kezdeményezés a város életében. Már a Biblia első könyvében, a teremtéstörténet leírásában van egy ide vonatkozó mondat, amely arról szól, hogy Isten megteremtette a maghozó növényeket, ez pedig a hívő ember számára azt jelenti, hogy a Teremtőnek fontosak a növények. 

A növények nagy családjában kiemelt fontosságuk van a virágoknak, hiszen a születésünktől a halálunkig végigkísérik az életünket; még a ravatalokat is színes virágokkal díszítjük. Azért van ez így, mert a virágok a maguk színpompájával, elevenségükkel, sokféleségükkel az élet szimbólumai, kifejezik az örök életbe vetett hit reménységét is – fogalmazott a megyéspüspök. Hozzátette, mindenki, aki csak egy virágmagot elvet, egy palántát, kifejlett növényt gondoz, az már maga is nagyot tett a teremtett világ szépségének megőrzése, fenntartása, még szebbé tétele érdekében.

Forrás: Váci Egyházmegye

Fotó: Ribáry Zoltán

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria