Még lehet jelentkezni a katekétáknak kiírt „Az Egyház nevében – Add tovább!” című pályázatra

Hazai – 2021. április 27., kedd | 19:09

Digitálisan elérhető kateketikai segédanyagtára bővítésének céljából hirdetett pályázatot a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Hitoktatási Bizottsága, „Az Egyház nevében – Add tovább!” címmel.

A pályázatra olyan hiteles és jól használható feladatok, leírások, ötletek válogatott gyűjteményét várják, amelyek a Katolikus Egyház gazdag hagyományából merítenek a mai embert megszólítva, motiválva hitének megismerésében és megélésében, ezzel segítve a katekéták és lelkipásztorok szolgálatát a katekézisben.

Minden benyújtott pályázat tartalmának meg kell felelnie a Katolikus Egyház tanításának. A benyújtott segédanyagok csak jogtiszta fényképeket, videókat, rajzokat és egyéb anyagokat tartalmazhatnak a források megjelölésével. A pályázat megítélésének további szempontjai: az elkészült segédanyagok legyenek kreatívak; részesítsék előnyben az élményszerű témafeldolgozást, a szemléltetést; lehetőleg legyen köztük innovatív, a hit átadásának frissességét tükröző anyag; a feladatok, gyakorlatok megvalósítási folyamata a tanítványok, hallgatóság bevonására irányuljon. A segédanyagok kizárólag a pályázó saját szellemi alkotásai lehetnek.

Pályázhat minden missio canonicával rendelkező katekéta, illetve minden lelkipásztor. A kiválasztott segédanyagokat az e-hittan.katolikus.hu oldalra töltik föl, hogy a katekézisben szolgálók számára hozzáférhető legyen. A pályázat nyertesei díjazásban részesülnek.

„Az Egyház nevében – Add tovább!” kateketikai pályázatra a jelentkezési határidő: 2021. április 30.

A pályázati anyagok benyújtásának határideje 2021. május 15.

A pályázat részletes leírása, regisztrációs link és egyéb információ IDE klikkelve érhető el.

Forrás és fotó: MKPK Hitoktatási Bizottsága

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria