Megáldották a megújult környei templomot

Hazai – 2022. január 11., kedd | 14:52

A környei az év első búcsúja az országban. A 155 éves templom titulusa Vízkereszt, vagy ahogy a helyiek nevezik: Háromkirályok. Január 9-én Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök mutatott be búcsúi szentmisét a településen és áldotta meg a megújult templomot.

Állami és önkormányzati támogatásból valósult meg a templom falazatának külső és belső víztelenítése, javítása, valamint a külső nyílászárók felújítása és a szószék restaurációja. A munkákhoz 15 millió forintos állami támogatást nyert el a plébánia, valamint 5,2 millió forintot kapott Környe önkormányzatától.

Romanek Etelka, a megyei közgyűlés alelnöke beszédében így fogalmazott: „Ezekben a napokban, amikor – Kányádi Sándor szép szavaival – kezet fog múlttal a jövendő, mindannyian megújuló reménnyel mondunk jókívánságokat egymásnak. A személyes jókívánságok mellett az lehet a legfőbb közös kívánság, hogy legyen békés a világunk. Terveket, álmokat szövünk, fogadalmakat teszünk. A nagy álmok sok kicsiből állnak, ugyanúgy, ahogy a nap fénye is milliónyi kis sugárból adódik. Miért ne törekedhetnénk az előttünk álló esztendő minden napján arra, hogy nagyobb tisztelettel legyünk a másik iránt? Miért ne tehetnénk olyan fogadalmat, hogy még az eddiginél is jobban tiszteljük egymásban az embert? És miért ne törekedhetnénk arra, hogy legyen iránytűnk a szeretet?”

Az ünnepről szóló bővebb beszámoló ITT olvasható.

Forrás: Mimegyenk.hu; Székesfehérvári Egyházmegye

Fotó: környei Vízkereszt-plébánia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria