Megható film készült a Váci Egyházmegye nevelőszülői hálózatáról

Hazai – 2021. március 17., szerda | 12:47

Március 19-én, Szent József napján, amely idén egyben az Amoris laetitia-családév megnyitásának napja is, mutatják be a Váci Egyházmegyében készült alkotást.

„Aki befogad egy ilyen gyermeket a nevemben, engem fogad be.”

„Hétköznapi hősök. Köztünk élnek, ismerjük őket, rendszeresen találkozunk velük, és talán nem is tudjuk, hogy milyen nagyszerű dolgokat visznek végbe nap mint nap – olvasható az egyházmegye portálján film ajánlója. – Meghatóan szép film készült a Váci Egyházmegye nevelőszülői hálózatáról.”

Az előzetest már közzétették:

Az országos premiert Jézus Krisztus nevelőapjának, Szent Józsefnek liturgikus ünnepén, március 19-én 19 órakor ITT és ITT követhetik az érdeklődők.

A Váci Egyházmegye 2007 eleje óta tartja fenn az Otthon Szociális Szolgáltató Nevelőszülői Hálózatot, mely az egyházmegye szociális intézményeit irányító Szamaritánus Szolgálatához tartozik. Az otthon gyermekvédelmi intézmény, mely olyan gyermekek, fiatalok számára nyújt támogatást, akik különböző problémák miatt hosszabb-rövidebb időszakra kikerülnek vér szerinti családjukból, és helyettes szülők vagy nevelőszülők segítségére szorulnak. A szolgáltató országos hatáskörű, jelenleg 230 nevelőszülői család által 670-680 gyermek és fiatal teljes körű ellátását biztosítja Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Fejér, Nógrád, Heves és Bács-Kiskun megyében.

Forrás: Otthongyermek.hu

Forrás: MKPK Családügyi Bizottsága

Fotó: Otthongyermek.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria