Meghívó Placid atya vasmiséjére

Hazai – 2004. június 25., péntek | 10:06

Június 20-án, vasárnap délelőtt 11 órakor kezdődik Olofsson Károly Placid OSB vasmiséje a Budai Ciszterci Szent Imre Templomban (Bp. XI. Villányi út 25.) A plébánia közössége szeretettel vár mindenkit erre az ünnepi alkalomra.

Mint meghívó levelükben írják: „Ritkaság, amikor egy közösségben olyan szerzetes-atya él, akit, aki csak ismer, szeret és tisztel. Mi is büszkén vállaljuk és hálásak vagyunk Istennek, hogy a Budai Ciszterci Szent Imre Plébánián, közöttünk szolgálja töretlen lelkesedéssel Urát immár közel harminc éve Olofsson Károly Placid OSB atya. Igazi páter spirituálisa ő a környéknek és a városnak.

Még nagyobb öröm számunkra, hogy részesei lehetünk ünneplésének, mely a papi életek között is ajándékként megélt idő. A „vasmise” csak kitartó hűség és egy történelmet átölelő élet lehetőségeként adatik meg. Élete és sorsa, melyet kitartóan vállalt minden körülmények között, hiteles papi élet. Összefonódott XX. századi nemzetünk történelmével, az egyház zsinati megújulásával. Méltó, hogy akik ismerik, ott legyenek, és vele ünnepeljenek! Ezért azzal a hittel és reménnyel hívunk most minden Testvérünket, hogy meghívásunk nem marad visszhangtalan, és jelenlétünkkel szétfeszítjük a templomunk falait!”

Az előzetes nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők kérik az idősebbeket, hogy kellő időben foglaljanak helyet a templomban. A bejáratnál Placid atyáról a közelmúltban megjelent életrajzi művet, Ézsiás Erzsébet: A hit pajzsa c. kötetét is megvásárolhatják a hívők.

Magyar Kurír