Meglepetéstáskákat adományozott a Máltai Szeretetszolgálat nőknek

Hazai – 2021. december 3., péntek | 11:14

A #nemluxustáska kampány mintájára szervezett akciót a Megoldást Keresünk Közösen Magyar Követeléskezelő Zrt. (MKK) október végén saját munkatársai körében, hogy az összegyűlt adományokkal a leginkább rászoruló nőknek, édesanyáknak szerezhessenek örömet a karácsonyhoz közeledve, amiben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat partnerként működött közre.

Az MKK #nemluxustáska  kampány által inspirált gyűjtése során összegyűlt 36 darab, alapvető női higiéniai termékekkel megtöltött táskát a szervezők novemberben juttatták el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos központjába. A felajánlók szándéka az volt, hogy az adományok kistelepülésekre és olyan otthonokba kerüljenek, ahol azokra a legnagyobb szükség van.

A Máltai Szeretetszolgálat munkatársai Tarnazsadányba, Noszvajra és Egerbe vitték el a táskákat, ahol még az adventi időszakban kiosztják őket. Az első adományokat egyedülálló édesanyák, az Egri Norma Alapítvány Egyszülős Klubjának tagjai kapták meg, akik a segélyszervezet munkatársaival folyamatosan kapcsolatban vannak.

Az átadáskor több egyedülálló édesanya elmondta, hogy számukra mindig a gyerekek állnak az első helyen. Arra törekednek, hogy nekik mindent megteremtsenek, és csak azután gondolhatnak saját magukra. Ezek a táskák nemcsak azért jelentenek segítséget nekik, mert a bennük található termékekre egy ideig nem kell költeniük, de azért is, mert így magukra is fordíthatnak egy kis figyelmet.

Egy édesanya azt mondta, miután kipakolt a táskából: ez igazi szeretet ajándékba.

Jutott táska az egri Családok Átmeneti Otthonában élő lányoknak és anyukáknak is, akik azt hangsúlyozták, hogy a hasznos termékek mellett azért örülnek az ajándéknak, mert a táskák azt jelentik, hogy távolról valaki gondolt rájuk az ünnepek előtt.

Noszvajon Demjén Klára, a Máltai Szeretetszolgálat egri munkatársa Nyitrai Margit védőnőnek adta át az adományokat, hogy vigye el a rászoruló anyukáknak, így ezen a településen az ő közreműködésével jutottak el a táskák a nehéz körülmények között élő kisgyermekes édesanyákhoz.

A női termékeket tartalmazó táskák mellett az anyukák egy-egy babadobozt is kaptak, melyek a csecsemők, kisgyermekek számára tartalmaznak hasznos eszközöket. A babadobozokat az egri Egyszülős Klub ajánlotta fel a kisbabás anyukáknak.

Tarnazsadányban a nők esélyeit támogató programok során adják át a táskákat olyan lányoknak és asszonyoknak, akik a munkaerőpiacon keresik a helyüket, vagy továbbképzésekre és képességfejlesztő foglalkozásokra járnak a Máltai Szeretetszolgálat intézményébe.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria