Megújult a Gál Ferenc Egyetem gyakorló általános iskolája Szarvason

Hazai – 2023. november 20., hétfő | 9:00

Szeptember végén zárult a Gál Ferenc Egyetem Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Óvoda épületének komplex infrastrukturális fejlesztése az Európai Unió és a magyar kormány támogatásával. A beruházás keretében tizenhat, oktatási célokat szolgáló terem komplex felújítása és korszerűsítése történt meg a digitális eszközpark fejlesztése mellett.

A projekt keretében a gyakorló iskolai intézményegységet gyermek- és hallgatóközpontúan alakították ki. A projekt keretében megvalósult az intézmény tetőcseréje és -szigetelése, a vizesblokkok felújítása, a fűtésrendszer korszerűsítése, a padlóburkolatok cseréje; festés, mázolás; beépített bútorzatok, valamint a elektromos és informatikai rendszerek teljes cseréje.

A megújult közösségi terek új színekkel, raktározási lehetőségekkel bővültek. Új kooperációs tereket alakítottak ki. A projekt keretében interaktív kijelzőket szereltek fel, és a digitális oktatást támogató tableteket állítottak üzembe, megfelelő háttéreszközökkel.

A komplex épületfelújítás mind az egyetemi képzést, mind a köznevelési feladatok magas szintű ellátását támogatja. A hatékony és gazdaságos működés találkozik a korszerű nevelési-oktatási környezet kialakításával.

A szarvasi gyakorló általános iskola felújítása abba az intézményrekonstrukciós programba illeszkedik, melynek keretében 2014-ben hőszigetelés, nyílászárócserét és részleges fűtéskorszerűsítést hajtottak végre az intézményben, majd 2022-ben teljesen megújult a gyakorlóóvodai intézményegység. Ezt a folyamatot zárta az iskolai intézményegység teljes körű felújítása.

A teljes beszámoló ITT olvasható.  

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria