Megújult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat több épülete

Hazai – 2020. május 29., péntek | 12:22

Európai uniós és hazai forrásból újulhatott meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület néhány intézménye. A fejlesztések eredményeképpen több településen nő az ellátott terület nagysága, és olcsóbbá válik egyes épületek fenntartása.

Európai uniós és hazai forrásból, a Széchenyi 2020 program keretében valósulhattak meg különböző fejlesztések a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítő programjainak hátteret adó intézményekben az ország több településén. A rendelkezésre álló forrás 648,95 millió forint vissza nem térítendő támogatás, melyből épületek átalakítására, bővítésére, korszerűsítésére, az energiafelhasználási mutatók javítására, valamint tartósan használt eszközök és járművek beszerzésére kerülhetett sor.

A fejlesztések következtében a Szeretetszolgálat által használt épületekben lehetőség nyílt a helyenként több mint hatvanéves nyílászárók cseréjére, a hiányzó szigetelések pótlására, illetve a kényszerűségből tárolásra használt helyiségek helyett modern raktárak kialakítására is. A beruházások eredményeképpen régi épületbelsők átalakításával közösségi terek, illetve az utóbbi időben jelentősen megnövekedett adminisztrációs feladatok ellátására alkalmas irodák jöttek létre.

Az infrastrukturális beruházások mellett a mindennapos munkához szükséges eszközök, illetve teher- és személyszállításra alkalmas járművek beszerzése valósult meg a program keretében. A fejlesztések az úgynevezett konvergencia régiókban valósultak meg, a beruházással érintett helyszínek: Sátoraljaújhely, Kecskemét, Bakonyszentlászló, Tata, Dorog, Győr és Pécs.

A karitatív szervezetek infrastrukturális fejlesztései a hátrányos helyzetűek társadalmi (re)integrációja érdekében című, EFOP-2.2.15 kódszámú pályázat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat támogatott intézményeiben nemcsak a munkavégzést teszi hatékonyabbá, hanem lehetőséget ad a segítő szervezet munkájával ellátott terület növelésére is.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: Kovács Bence/Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria

Győri regionális központ és régiós raktár.Kecskeméti logisztikai központ,  Jeney Gábor atya régióvezetőCsilla von Boeselager máltai hitvallása.A Szuverén Máltai Lovagrend jelmondata: A hit védelme és a szegények szolgálata