Michael August Blume nuncius látogatást tett a Szent Gyermekség Műve animátorainak lelkigyakorlatán

Hazai – 2019. január 8., kedd | 9:00

Michael August Blume apostoli nuncius, verbita szerzetes vízkereszt előestéjén, január 5-én meglátogatta a Pápai Missziós Művek égisze alatt működő Szent Gyermekség Művében szolgálatot teljesítő animátorok lelkigyakorlatát Budapesten.

A lelkigyakorlaton a jubileumi esztendőre készültek a résztvevők: hazánkban tízéves a Szent Gyermekség Műve, mely a katolikus gyermekeket gyűjti Jézus köré. A jubileumi programokhoz és teendőkhöz kérték közösen Isten áldását.

Madassery Benvin Sebastian SVD, a Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatója, a lelkigyakorlat vezetője és házigazdája hívta meg a lelkigyakorlatra rendtársát, Magyarország apostoli nunciusát. Michael August Blume megosztotta a jelenlévőkkel missziós tapasztalatait, melyeket előző szolgálati helyén, Afrikában, Ugandában szerzett. Megköszönte a Szent Gyermekség Művében tevékenykedők munkáját; elismerően szólt arról, hogy a görögkatolikusok ilyen lelkesen vesznek részt a missziós munkában.

A Nyíregyházi Egyházmegyét két nevelési-oktatási intézményből – a mátészalkai Móricz Zsigmond Görögkatolikus Kéttannyelvű Általános Iskolából és a nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumból – hét fő képviselte a lelkigyakorlaton. A vacsorát követő kötetlen beszélgetés alkalmával a résztvevők meghívták intézményeikbe a nunciust.

Michael August Blume rámutatott: Keresztelő Szent János meghirdette Isten örömét és szeretetét az embereknek; hétköznapi emberekhez szólt, akik megkérdezték tőle, mit kell tenniük, hogy kedvére legyenek Istennek. János egyszerű és gyakorlatias szavakat mondott: amid van, meg kell osztanod azokkal, akik szükséget szenvednek (vö. Lk 3, 10–14). Erre az Isten szemével való látásra és az önzetlen, tevékeny szeretetre kell vezetni a gyermekeket is.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Szabó B. Sándorné

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria