Minden lépés az örök élet felé vezessen – Képviselő-testületi tagok zarándoklata Máriapócson

Hazai – 2021. február 25., csütörtök | 9:46

Február 20-án zarándoklatra hívták a helyi egyházközségi képviselő-testületek tagjait Máriapócson. A résztvevők a Boldogságok útját járták végig Orosz István kegyhelyigazgató vezetésével.

Nem divat a halálról beszélni. Pedig akkor is minden perccel közeledünk ehhez a pillanathoz, ha nem akarunk róla tudomást venni – fogalmazott Orosz István a zarándoklat elején, és azt kérte, hogy az út során minden lépés az örök élet felé vezessen. „Mindent az Istenhez történő közeledésünk mozgasson, ez a törekvés hassa át életünket is, ennek fényében tekintsünk mindennapjainkra.”

A Boldogságok útja egy Máriapócsot körülölelő, körülbelül 16 kilométer hosszú zarándokút. A megállóknál, azaz a hegyi beszéd boldogságmondásait megjelenítő tábláknál a kegyhelyen szolgáló atyák tartottak elmélkedéseket.

Orosz István, Grunda Dávid és Pindzsu István kimondottan a képviselő-testületi tagokhoz szóltak, arról beszéltek, hogyan tehetnek közösségeikért.

Ugyanakkor csatlakoztak a zarándoklathoz mások is, akik a böjt részeként tekintenek a Boldogságok útjának bejárására.

Az esti Szent Liturgiára érkezett vissza a kegytemplomhoz a zarándokcsoport. A liturgián Grunda Dávid név szerint könyörgött a zarándokoklaton részt vevőkért.

Szöveg és fotó: Orosz Rita/Máriapócs Nemzeti Kegyhely

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria