Mindent Jézus Krisztusnak köszönhetünk! – Csókay András idegsebész közleménye

Hazai – 2021. március 19., péntek | 11:29

Az alábbiakban Csókay András főorvos-idegsebész szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményét adjuk közre.

Március 15-én jelent meg a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány közleménye, amely ismételten féligazságokat tartalmaz. Miközben az alapítvány itthon ünnepelteti magát, a kinti sajtó a műtétsorozatban állítólag részt vevő száz bangladesi orvos munkáját helyezi előtérbe, megemlítve harminc magyar orvos részvételét, ami nem pontos: tizennyolcan voltunk kint. Eközben mi, hat magyar idegsebész, akik a huszonhat órás szétválasztó műtétet végeztük, valamint az alapítványtól függetlenül még 2018-ban az agyi erek szétválasztását három lépésben, összesen tizennégy órában, majd két lépésben a koponyatető helyreállítását 2019 decemberében és 2020 októberében öt-öt órában, rendőrségi kihallgatásra járunk, mivel az alapítványnak nem tetszik barátunk, Szász János filmrendező személye, aki a forgatás révén tanúja volt a valós eseményeknek, s ezért családjának házkutatást kellett elszenvednie, a hamis bejelentések miatt, amivel a rendőrséget félrevezették. De nem ez a fő gond, ilyen igazságtalanságok vannak tudományban, művészetben, politikában egyaránt.

Az igazi baj az, hogy következetesen ki van tagadva az alapítványi kommunikációból immáron három éve Jézus Krisztus, mint a hét idegsebészeti tudományos ötletet adó második Isteni személy, aki által elvégezhettük ezt a rendkívüli műtétet.

Nem jó, ha a személyes önzésnek és a különféle megfelelési elvárásoknak engedve elfelejtjük, hogy mindent Jézus Krisztusnak köszönhetünk. Aki személyesen megszólít, segít, gyógyít, a Fiú, aki felragyogtatja a mennyei Atya arcát, aki a szeretet és igazság Istene. Az értünk a végsőkig elmenő szeretet az, ami figyelmeztet és hív bennünket a megtérésre a közelgő húsvét alkalmával. Természetesen elfogadjuk és elismerjük, hogy Pataki Gergely plasztikai sebész kiváló bőrnyújtást végzett az ikrek budapesti tartózkodása alatt mindenféle jézusi segítség nélkül. De tudomásul kell venni, hogy ez az összességében mintegy ötven órát igénybe vevő idegsebészeti műtétsorozat Jézus Krisztus irányítása alatt zajlott, használva az emberi észt, kitartást, erőt is. Ezért fájó, hogy az eddig megjelent tudományos közleményekből – kérésünk ellenére – ki van zárva Jézus neve. Kérjük, hogy a továbbiakban az alapítvány kommunikációja ezt az igazságot vegye figyelembe!

Budapest, 2021. március 19.

A műtéteket végző idegsebészeti közösség és műtősnők nevében,
Csókay András
idegsebész

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria