Mindvégig kitartani – Jubiláns házasok hálaadó szentmiséje Zalaegerszegen

Hazai – 2020. szeptember 29., kedd | 16:19

Szeptember 27-én több mint hatvan házaspár együtt adott hálát Istennek a házasságban eltöltött évekért Zalaegerszegen, a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-templomban. Stróber László esperes celebrálta a szentmisét.

A zalaegerszegi esperesi kerületből vasárnap délután több mint hatvan házaspár gyűlt össze, hogy hozzátartozóikkal és az esperesi kerület papjaival együtt fejezzék ki hálájukat a házasság ajándékáért.

Stróber László szentbeszédében bátorította a házaspárokat, hogy továbbra is hittel, hűséggel, Istenbe vetett bizalommal járják életük útját. Nem egy hibátlan emberre mondtak igent, nem a legszebbre és a legügyesebbre; azért mertek elköteleződni, mert a másik is tett egy ígéretet, hogy mindvégig kitart választottja mellett.

A szentbeszéd után a házaspárok megújították házassági fogadalmukat azzal, hogy hálát adtak Istennek az eltelt évekért, és kérték Istentől a hűség ajándékát.

A szentmise végén valamennyi jubiláns házaspár egy-egy emléklapot vehetett át, amelyet Székely János megyéspüspök küldött nekik. A jubiláns házaspárok találkozóján jelen lévő házaspárok között volt, aki már a 65. házassági évfordulóját ünnepelte, a legfiatalabbak pedig öt éve kötötték össze életüket.

Forrás és fotó: Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-plébánia/Zalaegerszeg, Szombathelyi Egyházmegye 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria