Miskolctapolcán szervezett gyerektábort a Katolikus Karitász

Hazai – 2020. július 30., csütörtök | 9:55

A Katolikus Karitász munkatársai Miskolctapolcán szerveztek tábort július 13. és 19. között Ormánságban élő gyermekeknek. Már az utazás is nagy kaland volt, hiszen a résztvevők Téseny, Baksa, Magyarmecske és Csányoszró településekről a falugondnokok segítségével Budapesten át utaztak Miskolcra.

A program során a gyerekek interaktív módon megismerkedtek Néri Szent Fülöp, Szent László és Szent Erzsébet életével, még képregényt és papírfigurát is készítettek róluk. Emellett kézműveskedtek: festettek üvegmécseseket, mindenki elkészítette a saját tábori pólóját, és a színes fonalból készült, egymásnak ajándékozott barátságkarkötők is erre a hétre emlékeztetik majd a résztvevőket.

A táborozók közösen imádkoztak reggelente, valamint a miskolci Sziklakápolna meglátogatása során, melynek különleges barlangjáratai lenyűgözték a gyerekeket. A tábor lelkiségét emelte, hogy minden gyerek húzott egy nevet reggelente, akinek aznap az „angyala” lett. A gyerekek napról napra ügyesebben segítették egymást apró kedvességekkel, figyelmességekkel.

A tábori programból nem maradt ki az állatkerti látogatás, ahol a bátrabbak kígyót simogattak. Elmentek múzeumokba is: a Herman Ottó Múzeum dinókiállításán a gyerekek érinthettek dinótojást és több millió éves fatörzset, tanultak a hajdan hazánk területén élő Pannoniasaurusról. A Kohászati Múzeum pedagógusaitól a kohászat érdekességeiről hallottak, valamint kipróbálták a folyóvíz által meghajtott a kovácskalapácsokat is. A tábor jó hangulatát emelte az esti filmnézés és a karaoke partik, de a strandolás sem maradt el.

Az egyik résztvevő gyerek így értékelte a hetet: „Nekem nagyon tetszett a tábor! Nagyon jól meg volt szervezve! Jó embereket ismerhettem meg! Nagyon szép helyekre juthattam el és nagyon szép emlékek maradtak meg! Nagy örömmel töltött el, hogy részt vehettem a táborban.

Nekünk, felnőtteknek is hatalmas élmény volt a tábor – mondta el a tábor egyik szervezője. – Öröm volt megélni a remekül előkészített és élményteli programokat, látni a gyerekek szófogadó, fegyelmezett részvételét a szentmisén és a múzeumi foglalkozásokon.

Az értékelések alapján csak a szúnyogok számán változtattak volna a résztvevők... Az első napon még ismeretlen táborozókat gyorsan befogadta a közösség. Sok új barátság szövődött és számos régi megerősödött a tábor alatt: a kislányok minden reggel azonos frizurával jelentek meg az étkezőben, a kamasz fiúk magától értetődő természetességgel segítették a kisebbeket.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria