Német újságírókkal találkozott Tóth Tamás, a püspöki konferencia titkára Budapesten

Hazai – 2019. október 1., kedd | 11:00

A Német Katolikus Püspöki Konferencia újságíró-iskolájának hallgatóit fogadta Budapesten, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) irodaházában Tóth Tamás, a testület titkára, valamint Kuzmányi István, a Magyar Kurír főszerkesztője.

Bernhardt Rude vezetésével Budapestre látogattak a Német Katolikus Püspöki Konferencia újságíró-iskolájának hallgatói, hogy tanulmányi kirándulásuk során találkozzanak a magyar társadalom, a politikai élet és az egyházi média képviselőivel. Az 1993-ban alakult újságíró-iskola minden évben háromhetes továbbképzést biztosít német újságírók számára Münchenben, és 2006 óta évente négynapos utat szerveznek a részükre valamelyik közép- és kelet-európai fővárosba, így került sor idén Budapestre.

A budapesti találkozó során az újságíróknak lehetőségük nyílt kérdéseket feltenni Tóth Tamás titkárnak a magyar egyház helyzetéről, a Katolikus Egyház és az állam viszonyáról, a katolikus iskolák megítéléséről, az egyházi nevelés fontosságáról, a magyar családpolitika előnyeiről. Szóba került továbbá a menekültjogi kérdésekkel kapcsolatban az egyházi álláspont, az állam felelőssége, a nemzetközi segítségnyújtás.

Kuzmányi István a találkozón bemutatta a Magyar Kurír katolikus hírportál tevékenységét, az általuk kiadott Új Ember katolikus hetilapot.

A több mint egyórás találkozó bepillantást adott a fiatalok számára a magyar egyház sokszínűségébe.

Forrás: Zsuppán Mónika/MKPK Sajtószolgálat

Fotó: Fehér János, Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria