November közepén nyit a „Teológia bár” Debrecenben

Hazai – 2022. november 12., szombat | 12:50

Teológia bár mindenkinek címmel indulnak beszélgetős esték Debrecenben, a Görögkatolikus Egyház által üzemeltetett Myra kávézóban. Az első találkozón, november 14-én 18 órától a család témakörét beszélik át a résztvevők.

Az esték célja, hogy kötetlen párbeszéd alakuljon ki Istenről, emberről, vallásról. Az estek – várható – jó hangulatát Gyurkovics Miklós atya, a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola tudományos rektorhelyettese így vázolta:

„Elismerem, az ötlet humoros, és ezért komolyan gondolom. Olyan komolysággal, mint ahogy a római kávézókban valódi diskurzusokat folytattunk a könyvtárból kilépő teológusokkal. Egyik kezünkben a legfrissebb teológiai publikáció, a másik kezünkben pedig a napi sajtó. És ekkor a kávégőzös szűk kis bárokban életre kelt a teológia. Teológia update formában: a hétköznapok eseményei, a kultúra és az Istenről szóló közös gondolkodás, nyílt párbeszéd, ahol minden értelmes gondolatot hangosan is ki lehet mondani. Az első kört én állom. Miklós atya”

November 18-án Seszták István atyával, a Hajdúdorogi Főegyházmegye főhelynökével lehet majd beszélgetni a gazdagságról, december 12-én pedig Terdik János atyával, a főegyházmegye pasztorális helynökével a boldogságról.

Forrás és illusztráció: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria