A győri szemináriumba látogatott Michael August Blume

Hazai – 2021. november 27., szombat | 15:35

November 25-én kétnapos látogatásra érkezett a győri Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézetbe Michael August Blume SVD, hazánk apostoli nunciusa. A látogatás során együtt imádkozott az elöljáró atyákkal és a kispapokkal, előadást tartott, és válaszolt a szeminaristák kérdéseire.

A látogatás ritmusát a zsolozsma adta meg. A csütörtöki napközi imaórát közös ebéd követte a szeminárium elöljáróival és a papnövendékekkel, majd az apostoli nuncius előadást tartott a szinodális folyamatról.

A vesperás és közös vacsora után előbb az első, másod- és harmadévfolyam, majd pedig a felsőbb évfolyamok hallgatóival találkozott Michael August Blume SVD.

A nap zárásaként a kompletóriumot imádkozták.

Péntek reggel a szeminárium kápolnájában mutatott be szentmisét az apostoli nuncius, Reisner Ferenc rektor, Kálmán Imre prefektus és Bognár István spirituális, valamint Végerbauer Richárd, a Budapesti Apostoli Nunciatúra titkára koncelebrálásával.

Az elöljáró atyákkal külön-külön is találkozott Michael August Blume, majd megbeszélést folytatott Veres András megyéspüspökkel.

 

A napközi imaórát követően a megyéspüspökkel, az elöljáró atyákkal és a kispapokkal együtt elfogyasztott ebéddel zárult a nuncius győri látogatása.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: BJHF

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria