Nyílt napot tartottak a MATE Keresztény Értékrendű Vezetőképző szakirányú továbbképzésén

Hazai – 2021. december 17., péntek | 11:14

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusa Keresztény Értékrendű Vezetés elnevezésű szakirányú továbbképzésének nyílt napjára várták a régi és az új hallgatókat a szervezők december 10-én. A jelenlévők Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, illetve Csonka Arnold egyetemi docens előadását hallgathatták meg.

Kiváló előadásokat hallgathatunk a vezetés és a Biblia kapcsolatáról, a vezetés napi gyakorlatával kapcsolatban – mondta el a nyílt napról Kőmüves Zsolt egyetemi docens, szakfelelős, hozzátéve, az alkalom egyben alumnitalálkozó is volt, hiszen régi és új hallgatók is jelen voltak. Az előadást követően kötetlen beszélgetésre nyílt lehetőség.

A képzés tantárgyi tematikája a történelmi egyházak vezetőivel való egyeztetést követően állt össze. Megállapodás született arról, hogy a tantárgyak ötven százalékát az egyházak, míg a fennmaradó ötven százalékot a MATE oktatják. Rumszauer Miklós egyházmegyei bírósági helynök a keresztény közösségek vezetéséről, Pongrácz Máté evangélikus lelkész a keresztény értékrendről tanít, de az oktatók között van Jóföldi Endre, illetve Steinbach József református püspök is.

A posztgraduális képzést – amelyre főiskolai vagy egyetemi diplomával lehet jelentkezni – Varga László kaposvári megyéspüspök, illetve Szemerei János evangélikus püspök is támogatja. Azok, akik már gazdasági végzettséggel rendelkeznek, a képzés után „keresztény értékrendű szakközgazdász” diplomát kapnak, akik pedig egyéb diplomával végzik el a kurzust, „keresztény értékrendű vezető” diplomát vehetnek kézhez.

A két féléves, interaktív képzés a gyakorlatra és tréningekre helyezi a hangsúlyt. A frontális oktatás körülbelül húsz százalékot tesz ki a teljes oktatási palettából, a fennmaradó nyolcvan százalék interaktív gyakorlat formájában valósul meg – fogalmazott Kőmüves Zsolt.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kling Márk

Videó: Szerafin Zoltán

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria