Önkéntes beteglátogató lennél? – Jelentkezz a Budapesti Katolikus Kórházlelkészség képzésére!

Hazai – 2020. január 9., csütörtök | 14:50

Február 15-én indítja következő önkéntes beteglátogató képzését a Budapesti Katolikus Kórházlelkészség. Jelentkezni február 7-ig lehet.

Szeretettel várják hitüket gyakorló katolikusok jelentkezését, akik azonosulni tudnak egy olyan szolgálattal, ami az elfogadásról, az alázatos őszinte szeretet gyakorlásáról szól. Azaz a másik emberről, aki mellett ott lehetünk úgy, ahogy igényli: meghallgatva őt, ha beszélgetni szeretne; segítségére lenni, ha lelkipásztorral szeretne találkozni, hogy vallását gyakorolhassa; vagy rossz érzés nélkül elfogadni elutasítását is, ha éppen nincs kedve találkozni, szóba állni senkivel.

Az önkéntes beteglátogató szolgálat az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye területén lévő csaknem valamennyi kórházban jelen van már, és a kórházak heti lelkipásztori szolgálatához kapcsolódik. Ez azt jelenti, hogy a hét egy adott napján (ez kórházanként változó), a kórházba bejáró katolikus pap látogatását megelőző napon az önkéntes beteglátogató végiglátogatja azt az osztályt, ahova a kiválasztott kórházon belül be lett osztva.

A szolgálat heti rendszerességgel van jelen az esztergomi, visegrádi, pomázi és budapesti kórházakban, így hetente néhány órás elfoglaltságot jelent az önkéntesek számára, ezért olyan életállapotot kíván, amikor jó szívvel, gond nélkül oda tudják adni ezt az időt.

Jelentkezni lehet 2020. február 7-ig a Budapesti Katolikus Kórházlelkészség (06-1) 224-8640-es telefonszámán, 8–16 óra között.

Forrás és fotó: Budapesti Katolikus Kórházlelkészség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria