Önkéntes beteglátogatók szentmiséje Zalaegerszegen

Hazai – 2021. február 22., hétfő | 17:59

Február 18-án este a Zalaegerszegen működő Kalkuttai Szent Teréz Önkéntes Beteglátogatók Csoportjának tagjai szentmisére gyűltek össze a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-templomban, ahol Székely János megyéspüspökkel együtt beteg és idős embertársainkért imádkoztak. A szentmisén koncelebrált Molnár János plébániai kormányzó, valamint a zalaegerszegi kórházi lelkész, Nistor Cristian.

A világjárvány miatt a beteglátogatók szolgálati lehetőségei is igen korlátozottak: a kórházakban látogatási tilalom van érvényben. Az ima által ugyanakkor Krisztus lép oda a betegek ágyához, hogy szenvedő testvéreink megtapasztalhassák, nincsenek egyedül.

A szentmise főcelebránsa, Székely János püspök prédikációjában rámutatott: hitünket mindannyian kaptuk. Az idős ember kincse az Egyháznak és a világnak is. Míg gyermekkorban az ember feltöltődik a sok szeretet által, amit a szüleitől is kap, felnőttként fáradozik és ad, addig időskorban a „legfontosabb” életszakaszba lép: ez az élet „megkoronázása”. „Egyre inkább romlik a szemem, de egyre többet meglátok” – idézte a főpásztor egy idős ember szavait, hozzátéve, hogy

a szépkorban ugyan csökken a testi erő, de több tere lesz Isten erejének.

Ez Keresztelő Szent János megfogalmazására emlékeztet, mely mintegy mottója is az öregkornak: „Neki növekednie kell, nekem pedig kisebbednem.” Az idős ember kincs, híd, amely elvezet Krisztushoz – emelte ki a főpásztor.

A világjárvány miatt kialakult helyzetben imádságban kérjük a mennyei Atyát, hogy szeretetével forduljon beteg, idős testvéreink felé.

 *

A szombathelyi kórházlelkészség tevékenységéről bővebben ITT tájékozódhatnak, a közösség által készített Vigasztaló szó a szenvedőknek című kiadvány pedig ITT elérhető.

Forrás és fotó: Martinus.hu / Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria