Önkéntesek segítségével megújult a Máltai Szeretetszolgálat győri otthona

Hazai – 2019. október 2., szerda | 14:58

Szeptember 30-án a Magyar Máltai Szeretetszolgálat győri Gondviselés Háza Fogyatékosok Napközi Otthona átadóünnepséget rendezett, melynek során Veres András győri megyéspüspök megáldotta az intézmény új használati eszközeit és a felújított helyiségeket.

„Az Audi segít” elnevezésű projekt keretében az Audi Hungaria Zrt. pályázati támogatásának, valamint a cég negyven munkatársa egynapi önkéntes munkájának köszönhetően belső és külső felújításokat végeztek az intézményben. Megújult az étkező, a foglalkoztató nagyterem, akadálymentesített új járda és parkoló épült, továbbá beültetett magaságyásokat, új kerti bútorokat és egy udvari pavilont is birtokba vehettek az intézmény fogyatékkal élő ellátottjai.

Az ünnepség résztvevőit Németh Rita intézményvezető köszöntötte, majd a fogyatékkal élők műsoruk keretében hálát adtak a mindennapi életük megkönnyítésére szolgáló felújításokért.

A beruházást Knáb Erzsébet adta át, az Audi Hungaria Zrt. személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja. Köszöntőbeszédében hangsúlyozta, akinek lehetősége van, hogy segítsen másoknak, annak kötelessége azt megtenni. Gárdonyi Géza szavaival zárta beszédét: „Légy az, kiből árad a nyugalom. / Légy az, kire nem hat a hatalom. / Nyújtsd oda, hol kérik a kezedet. / S menj oda, hol fázik a szeretet.”

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria