Online konferenciát rendez a Szent Atanáz-főiskola a magyar tudomány ünnepe alkalmából

Hazai – 2020. november 19., csütörtök | 11:58

November 20-án, pénteken a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola Pedagógiai és Pszichológiai Központja online konferenciára hívja az érdeklődőket.

A magyar tudomány ünnepén, november 3-án kezdődött az MTA rendezvénysorozata, mely átível az egész hónapon, és november 30-án zárul. A járványveszély miatt a rendezvényeket online, a Magyar Tudományos Akadémia YouTube-csatornáján lehet követni.

Tekintettel az érvényben lévő általános rendezvénytilalomra, a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola konferenciája is a világhálón keresztül valósul meg.

Az érdeklődők a sajto@szentatanaz.hu e-mail-címen jelezhetik részvételi szándékukat, és a konferencia napján 13.15 és 14.00 óra között küldött linken keresztül tudják majd követni a 14 óra 10 perckor kezdődő plenáris ülést.

A rendezvényt Véghseő Tamás, a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola rektora nyitja meg, az első plenáris előadást Inántsy-Pap Ágnes, az intézmény tanára tartja a tehetséggondozásról a Görögkatolikus Metropóliában.

Ivancsó István összefoglalást ad az esztendő tudományos munkásságáról; majd Gyurkovics Miklós az alexandriai keresztény exegézis kezdeteiről beszél.

További előadók a teológia szekcióban: Kruppa Tamás, Obbágy László, Janka György, Soltész János, Urbán Evariszt.

A multidiszciplináris tudományok szekcióban Makszim Györgyné Nagy Tímea és Barabásné Kárpáti Dóra beszél a hagyományos és a duális képzésről; Jankáné Puskás Bernadett egy kortárs életmű kutatásáról, majd Schmercz István, Ungvári Sándor és Szabóné Berta Olga előadása következik.

A konferencia részletes programja ITT található.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Wikimedia Commons

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria