Önsegítő csoport indul Pécsen régóta gyermekre vágyó pároknak

Hazai – 2022. október 1., szombat | 14:02

2022 októberétől önsegítő csoport indul a Pécsi Egyházmegyében olyan párok részére, akik már régóta vágynak gyermekáldásra. A csoporttalálkozót minden hónap második szerdáján tartják 18 órától Pécsett, az egyházmegye közösségi házában (Pécs, Hunyadi út 3.).

Az Anna-Joachim Programot az Apor Vilmos Katolikus Főiskola hívta életre 2019-ben.

Anna és Joachim a szent hagyomány szerint Jézus anyjának, Máriának a szülei voltak. Több más, talán ismertebb bibliai történethez hasonlóan sokáig várták imában, hitben gyermekük megszületését, mire idős korukban megérkezett életükbe a gyermekáldás. Anna és Joachim abban jelentenek számunkra példát, ahogyan várakozni tudtak együtt, bizalommal egymásra és fölfele tekintve.

Az Anna-Joachim támogató csoport már a gyermekvállalás gondolatával foglalkozó pároknak is sokat adhat – vallják a szervezők, de főként a régebb óta gyermektelenségtől szenvedőknek ajánlják, valamint mindazoknak, akiket foglalkoztat az, hogy lelkileg mi gátolja kívánságuk teljesülését, és hogy hogyan hat rájuk, ami történik, illetve nem történik velük.

Ajánlják a programot minden olyan párnak is, akik a gyermekvállalási nehézségek miatt plusz nehézséggel néznek szembe, ami a házasságukat, párkapcsolatukat még inkább megterheli. De alapvetően hasznos lehet a program minden párnak, hiszen rengeteg olyan módszert, technikát ismerhetnek meg, amelyek segítik az önismeretet, stresszkezelést, a párkapcsolatban élést.

Bővebb információ, illetve jelentkezés: pecsi.ajto@gmail.com

A programról a részletes ismertető ITT érhető el.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria