Óvodások is részt vettek az alsószentiváni búcsúnapon

Hazai – 2019. május 17., péntek | 13:08

A Fatimai Szűzanya első magyarországi kegyhelyén, Alsószentivánon május 13-án tartott búcsúi szentmisére és körmenetre a Székesfehérvári Egyházmegye fenntartásában működő óvodákból és iskolákból is érkeztek gyerekek és felnőttek. A szentmise főcelebránsa Udvardy György pécsi megyéspüspök volt.

Az Alsószentivánon tartott fatimai búcsúünnepen a Székesfehérvári Egyházmegye által fenntartott székesfehérvári, tatabányai, martonvásári óvodákból érkezett gyerekek és pedagógusok, továbbá a Fatimai Boldogasszony Általános Iskola „Nemcsak kenyérrel él az ember” című hittanversenyének döntőbe jutott csapatai is kísérőik is részt vettek.

A megjelent híveket Kristofory Valter érdemes esperes, püspöki tanácsos köszöntötte. A liturgia elején a székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola és Óvoda óvodásai elénekelték a fatimai himnuszt. A szentmisén több iskolás gyerek is közreműködött felolvasással, ministrálással.

A szentmise főcelebránsa Udvardy György pécsi megyéspüspök volt. Homíliájában a felolvasott evangéliumi részhez, a kánai menyegző történetéhez kapcsolódóan Krisztus követésének fontosságát hangsúlyozta.

„Tegyétek, amit mond!” – idézte Mária szavait a főpásztor. – Isten jót akar nekünk, ezért is kell követnünk a jézusi tanításokat. Döntéseinkért is vállalnunk kell a felelősséget, hiszen minden döntésünknek van következménye. A jó döntéseink által kerülhetünk közelebb Krisztushoz, a rossz döntéseink azonban nem méltók a jézusi eszményekhez.

Legyünk érzékenyek másokkal szemben, vegyük észre, hogy nem csak mi számítunk, nem csak a közeli családtagjainkkal kell törődnünk. Éljük meg és osszuk meg másokkal is pozitív élményeinket, tudjunk örülni másokkal, tudjuk mi is megélni mások boldogságát! – buzdított Udvardy György püspök.

A szentmisét hagyományos búcsúi körmenet zárta, amelyen a felnőtt hívek mellett az óvodások és iskolások kísérték a Szűzanya szobrát.

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye

Fotó: Kiss Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria